promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Legyőztük a franciákat az U17-es labdarúgó Eb-n
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Szélesi Zoltán szövetségi edző együttese a B csoport első fordulójában a selejtezősorozatot négy győzelemmel és két döntetlennel veretlenül záró franciákkal találkozott, ráadásul egyik legjobbja, a sérülés miatt kieső Szoboszlai Dominikot nélkülözve.

Az első félidőben a csoport esélyesének tartott francia együttes irányította a mérkőzést, játékosai többször kerültek helyzetbe, de vezető góljukat csak az első félidő hajrájában szerezték. Előnyüket viszont nem sokáig tudták megtartani: a Benficában erősödő Csoboth Kevin találatával még a szünet előtt egyenlítettek a magyarok.

A második felvonás magyar góllal indult: a francia védelem határozatlanságát Csoboth használta ki. A hátrányba kerülő franciák ismét támadásba lendültek, esélyük is adódott az egyenlítésre, ám Bencze Márk révén a magyar előny nőtt kettőre. A több bravúrt bemutató Ásványi Balázs kapus vezérletével a magyar válogatott a folytatásban állta az egyre kevésbé meggyőző és intenzív francia rohamokat. Az ellenfél a duplázó Amine Gouiri büntetőből szerzett találatával ugyan szépített a hosszabbításban, de az egyenlítésre már nem maradt ideje.

u17mm
A négy csoportból az első kettő jut a negyeddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna. Az Eb öt legjobbja részt vehet októberben az U17-es világbajnokságon.
 
A magyarok további csoport meccsei:

2. forduló (május 6. szombat):

Magyarország-Skócia, Zágráb 16.00

3. forduló (május 9. kedd):

Magyarország - Feröer-szigetek, Zágráb 16.00
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás