promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eldőlt: a 2018-as labdarúgó vb-n már lesz videóbíró
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nagy foci élményt vesznek el az emberektől, mert így már nem igazán lehet majd közösen szidni a bírót, bár még így is lesznek kényes helyzetek. Például ha a partjelző beinti a lest, de nem volt az, és így megakasztanak egy tökéletes támadást, azzal már nem nagyon lehet majd mit kezdeni. Mindent nézve a videóbírónak rengeteg haszna lesz, és végre nem bírói tévedéseken fog elmenni egy mérkőzés.

„Alkalmazni fogjuk a rendszert, mivel csakis pozitív visszajelzéseket kaptunk róla” - idézte a BBC honlapja Gianni Infantinót, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét.

Az úgynevezett VAR-rendszer (video assistant referee) a góloknál, kiállításoknál, büntetőknél, illetve a szabálytalanságot elkövető játékosok azonosítására használhatják.

kasbay
A rendszert a FIFA a decemberi klub-világbajnokságon használta először, a Kashima Antlers-Atlético Nacional mérkőzésen történt az első eset, hogy a nemzetközi szövetség tétmérkőzésén igénybe vették a videós visszajátszást. A találkozót Kassai Viktor vezette, akinek mostanság volt elég baja a bíráskodással.
 
Válogatott mérkőzéseken is sikerrel alkalmazták már a videóbírót, a múlt hónapban lejátszott Spanyolország-Franciaország találkozón kétszer is meg kellett változtatni egy ítéletet. Ez egy barátságos, de mégis kiélezett meccs volt, ami megmutatta, hogy mennyire meg tudja változtatni egy mérkőzés képét, ha videó is segíti a játékvezető munkáját. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás