promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországra jön turnézni a Harlem Globetrotters
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az évente több mint 300 gálamérkőzést játszó társulat május 25-én Győrben, 26-án Veszprémben, 27-én Szegeden, 28-án pedig Debrecenben lép pályára egyaránt 19 órakor.

Az eredetileg komoly kosárlabdacsapatként indult New York-i társulat az 1930-as évek elején a legenda szerint 112-5-re vezetett egy meccsen, amikor nekiállt bohóckodni. Ennek eredményeképpen az idők folyamán - megkérdőjelezhetetlen játéktudásuk mellett - védjegyükké vált a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor. A meccsel együtt a közönség szívét is megnyerték, akik nagy üdvrivalgással jutalmazták a vicces játékot. Ettől fogva minden alkalommal, amint jól álltak a pontokkal, rögtön mókamesterekké vedlettek.

A hivatásos játékosokból álló Globetrotters az 1950-es évektől végleg a szórakoztatóiparra váltott a hagyományos sportról. Műsoruk ötvözi a cirkusz és a színház eszközeit a sporttal, és fennállásuk óta a világ 122 országában több mint húszezerszer tartottak bemutatókat.

A Harlem Globetrotters - amely legutóbb tavaly lépett fel Budapesten - csillaga ott virít a Hollywood Boulevardon, és tiszteletbeli tagjaik között található Kareem Abdul-Jabbar, Whoopi Goldberg, Nelson Mandela és II. János Pál pápa is. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás