promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Féltik az előzéseket az Ausztrál Nagydíj után
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egy biztos, a Forma–1 lendületesebb lett, mivel az autókat a verseny történetének egyik leggyorsabbjának tartják, és a pilóták szerint is nehezebb velük bírni, de számukra pont ez teszi élvezetessé a vezetést. Viszont milyen volt a nézők szemével a dolog? A Sky Sports állandó szakértőjeként dolgozó Martin Brundle legutóbbi írásában a pozitívumokat és a negatívumokat is összeszedte.

„Minden pilóta mosolyogva szállt ki az autóból. Azt mondták, valóban sokkal szórakoztatóbb és kihívásokkal telibb a vezetés, azt, hogy most tényleg támadhatják a pályát” – számolt be Brundle, aki a helyszínen nézte végig a futamot.

„Sok pilóta a futam vége felé teljesítette a leggyorsabb körét. Most már sokkal hamarabb elkezdhetik keményen nyomni, hogy megbizonyosodjanak róla, mindent kihoznak a gumikból. Még fontosabb, hogy a gumik nem melegszenek el, és kezdenek csúszkálni, ez ugyanis arra ösztönzi a pilótákat, hogy keményebben nyomják a gázt.”

Aztán jött a fekete leves, az előzések: „A futam a boxban dőlt el, nem volt előzés a pályán a pozícióért. Tudom, hogy ez gyakori, de szeretnénk, ha megváltozna. A versenyzők azt mondták az edzés után, hogy nagyon nehéz követni a másikat, ami nem is meglepő, ha ennyi aerodinamikai elemet pakolunk az autókra. Tudjuk, mennyire izgalmasak a vizes futamok az alacsony tapadási viszonyok mellett, amikor a mezőny 20 másodperccel lassabb. A MotoGP is izgalmas, és ők is lassabbak, szóval nem minden a sebességről szól. Az autók gyakran gyorsabbnak tűnnek, ha csúszkálnak, vagy egymás mellett haladnak. A csapatok rossz irányba dolgoztak. Az autók túl nehezek, túl csendesek, túl bonyolultak és túl drágák lettek” – sorolta a problémákat, melyek véleménye szerint továbbra is fennállnak.

Egy biztos, még csak egy futam ment le, így nehéz a jövőbe látni. A Ferrari rajongók örülhetnek, és remélhetőleg a csapat tényleg bele fog tudni szólni a Mercedes küzdelmébe, és nem csak egy jó taktikázást láttunk. (M4 Sport; Sky Sports)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás