promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem érdemes kidobni a matricás albumokat?
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Valószínűleg nem volt olyan fiú, aki ne gyűjtött volna valamilyen Panini-matricát. Az autós is népszerű volt, de ugyebár a focis vitte mindenhol a prímet. Én ezeket már rég kiszórtam a kukába, és nem is volt teljes, plusz nem is tudtam aláíratni semmilyen szupersztár focistával. Akkor kicsit más lett volna a helyzet. Most a világ legértékesebb futballmatrica-albuma kelt el.

A relikvia az 1970-es mexikói világbajnokság nemzetközi albuma. A csaknem 50 éves kiadvány önmagában is ritkaság, ám ezenfelül vadonatúj állapotú, és hiánytalanul tartalmazza a 271 eredeti matricát. A Panini-albumot ráadásul kétszer is aláírta Pelé, a brazilok legendás csatára.

„A világbajnokság idején Pelé 29 éves volt, és a torna sztárja. Brazília megnyerte a vb-t, Pelé pedig négy gólt szerzett, egyet az Olaszország elleni döntőben. Az ő aláírása még értékesebbé teszi az albumot a gyűjtők számára” - hangsúlyozta Wouter Waaijers, a Catawiki online aukciósház szakértője az árverésről beszámoló közlemény szerint.

Az albumot egy holland gyűjtő kínálta eladásra, az új tulajdonos pedig Olaszországban él, akinek azért fájó emlékei lehetnek a 4-1-re elvesztett finálé miatt. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás