promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lement a Bajnokok Ligája és az Európa-liga sorsolása
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bajnokok Ligája

A svájci Nyonban ugyebár a Bajnokok Ligája sorsolását tartották meg először, ahol úgy jött ki a lépés, hogy a négy legnagyobb név került egymással szembe. Először az Atlético Madridot és a Leicestert sorsolták össze. Itt szinte minden kommentátor azt mondogatta, hogy az Atlético örülhet a legjobban. Ez igaz is, de ettől függetlenül még nem kellene leírni az angol csapatot. Szóval ha a spanyolok elbízzák magukat, elég könnyen kikaphatnak a rókáktól.

Miután a Dortmund megkapta a Moncaot, ami valószínűleg egy kiegyenlített párharc lesz, lehetett érezni, hogy jön a horror. Vérszag volt a levegőben, mert a négy legerősebb név maradt bent a kalapban.

A legpikánsabb ebből a Bayern München – Real Madrid párharc lett. A címvédő a Bayernen kívül valószínűleg csak az El Clásicot szerette volna elkerülni. Talán így még rosszabbul is járt.

A Barcelona, aki hihetetlen módon búcsúztatta a PSG-t, a Juventus ellenfele lesz. Itt is valószínűleg kiegyenlített meccset kapunk majd, de talán a spanyolok egy hajszálnyival esélyesebbek.

Atlético Madrid (spanyol)–Leicester City (angol)
Borussia Dortmund (német)–Monaco (francia)
Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol)
Juventus (olasz)–Barcelona (spanyol)

Az első mérkőzéseket április 11–12-én rendezik meg, a visszavágókat egy héttel később.


Európa-liga

eurosors


Az Európa-ligában gyakorlatilag elkerülték egymást a nagyon erős nevek. Már az első húzásnál megtudtuk, hogy az Anderlecht Mourinhoék gárdáját, vagyis a Manchester Unitedet fogadja majd. Nem mondhatjuk, hogy az angolok nem fogják komolyan venni a kiírást, mivel a Premier League-ben nehezen tudnak közelebb jutni a Bajnokok Ligáját érő helyekhez.

Az egyetlen spanyol csapat, a Celta Vigo szintén belga ellenfelet kapott, a Genk személyében. Kimondhatjuk, hogy egyik párharcnak sem a belgák az esélyesei.

A legpikánsabb meccs az Ajax – Schalke összecsapás lesz. Itt a többség az a Schalkét képzeli el továbbjutónak, de szerintem nem jelenthetünk ki egyértelmű esélyest ebben a párharcban.

A Lyon – Besiktas meccsen is nehéz lesz megtippelni ki fog továbbjutni. Talán a Lyon egy hajszálnyival esélyesebb, de a Besiktast nem szabad leírni. Képesek nagyon jó formát kifogni, ami meglepheti a francia nagycsapatot.

Anderlecht (belga)–Manchester United (angol)
Celta Vigo (spanyol)–Genk (belga)
Ajax (holland)–Schalke (német)
Lyon (francia)–Besiktas (török)

Az első mérkőzéseket 2017. április 13-án, a visszavágókat április 20-án rendezik meg. Egy nappal később, április 21-én az elődöntő párosításait sorsolják ki az UEFA svájci központjában. (Toronicza Péter)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás