promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Történelmet írt a Barcelona!
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Eddig egyetlen csapat sem volt képes arra, hogy 4–0-ra elveszített első mérkőzés után továbbjutott egy párharcból. A Barca még a 87. percben is három gólra volt a továbbjutástól, ám Neymar kétszer betalált a PSG hálójába, Sergi Roberto pedig a 95. percben döntött, így 6–1-lett a vége. A 6–5-ös összesítéssel a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között van a Barca. Sokan felhozták a közösségi oldalakon is kommentben a tizenegyesek jogosságát, de nem volt olyan ember, aki ne gratulált volna ezek után is a spanyol csapatnak. Tény, hogy ilyen erőt és akaratot már rég láttunk futballpályán. A PSG gyakorlatilag érthetetlen volt amit csinált, és a védekező taktika sem vált be. A 3-0-nál még lehetett is érezni, hogy gólt akarnak lőni, de ezzel el is hitték, hogy megvan a továbbjutás.

A L'Équipe, ami hozzátesszük egy francia sportlap, azt írja, hogy az történt, aminek a látottak alapján történnie kellett – a párizsiak megbűnhődtek azért, amit ezen a meccsen tettek. Vagy inkább nem tettek. Az első mérkőzésen látott agresszivitásból és magabiztosságból az égvilágon semmi sem látszott, a vendégek olyan mélyen húzták meg a védelmi vonalukat, hogy a mérkőzésen a Barcelona védőtriója több időt töltött az ellenfél térfelén, mint a sajátján! Az eredmény óriási csapás a párizsiak katari tulajdonosi körének is, akik úgy tűnt, végre annak örülhetnek, hogy csapatuk szintet lépett, és a közvetlen európai elit tagja lett. Nos, erre még várni kell – idézi az Nemzeti Sport online a sportlapot.

Unai Emery gyakorlatilag majdnem elsírta magát a 6-1 láttán, de a nyilatkozat elől ő sem tudott megmenekülni. „Az igaz, hogy hatalmas lehetőséget hagytunk kihasználatlanul. Az első félidőben látottak egyértelműen a mi hibáinkból adódtak. Nem támadtunk le, nem tudtunk mit kezdeni a labdával, túl mélyen védekeztünk, a Barcelonának sok gólszerzési lehetősége adódott. Ráadásul besegítettünk a hibáinkkal mindkét gólnál. A második félidőben jobban helyezkedtünk és higgadtabban játszottunk, feljavultunk, és 3–2-re feljöhettünk volna. A játékvezetői döntések is ellenünk fordultak, az utolsó percekben pedig mindent elvesztettünk. A Barcelona képes ilyen fordításra – mindent vagy semmit alapon játszottak az utolsó percekben, és bejött nekik. Szörnyű élmény ez nekem és a játékosaimnak, tanulnunk kell a történtekből” – vélekedett a PSG vezetőedzője, Unai Emery.

barca2
Érdekes, hogy Emery annyira maga alatt volt, hogy nagyon nem is tért ki a játékvezetői döntésekre. Bár legbelül ő is tudta, ezt a csapata rontotta el, és egy rossz taktika, amire a francia csapat beállt. Bár később ezt a kérdést valószínűleg elő fogják húzni.
 
A csapat szervezettsége szenzációs volt, sok kockázatot vállaltunk, de ez szükséges volt a sikerhez. A vége pedig egészen hősies – a kulcs az volt, hogy a csapat végig hitt abban, hogy fordítani tud. Pedig úgy tűnt, kiesünk. A hajrában már mindent rálőttünk, a kapusunk is előrejött, és aztán… Megérte szenvedni, a párizsi vereséggel együtt is. Fordítani tudtunk, pedig a Bajnokok Ligája nem olyan küzdelemsorozat, amely megbocsátana egy rossz meccset. A hibáinkból tanulnunk kell. Azoknak szeretném ajánlani ezt az eredményt, akik nem hittek bennünk, mikor 4–0-ra kikaptunk. Ez egy valódi horrorfilm volt, egyetlen mérkőzést éltem át pályafutásom során, amikor ekkora feszültséget éreztem a pályán. Őrült, különleges este volt, aki itt volt, gyerekek és felnőttek, sosem felejtik majd el ezt a napot” – értékelt Luis Enrique, a Barcelona szakvezetője.

barca3
Talán minden sportrajongó tudja, hogy Enrique azt nyilatkozta a meccs előtt, ha van csapat, aki képes arra, hogy hatot lőjön valakinek egy meccsen, akkor az a barca.
 
Aki megnézte a meccset, az borítékolhatja, hogy futballtörténelmet látott. A barca játékosok is azt nyilatkozták, hogy valószínűleg soha nem fognak átélni egy ilyen fordítást. A Paris Saint-Germain focistáinak még fel kell ébredniük a sokkból, bár mindenki úgy látta, a visszavágón is valamiféle álomvilágban voltak. (NSO; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás