promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem igazán akarták újra összeereszteni Hamiltont és Alonsot
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Amikor Nico Rosberg bejelentette visszavonulását, akkor azonnal szárnyra keltek a pletykák, hogy Alonso tökéletes választás lenne a német pilóta helyére. Ezt gyakorlatilag a közönség akarta a legjobban, mivel valószínűleg nem várt csatákat és izgalmakat hozott volna az ő kettősük. A spanyol már ekkor jelezte, hogy szerződésben áll a McLaren-Hondával, és nem akarja ezt felrúgni. Ha nyer, ezzel a csapattal akar nyerni. Az m4sport.hu a BBC-re hivatkozva azt írta, a gyár sportigazgatója is elismeri, hogy Alonso és Hamilton kettőse vonzó opció volt, a közös múlt azonban inkább ellene, mint mellette szólt. „Ha a szurkolók helyébe képzelem magam, én is szerettem volna, hogy Fernando odakerüljön, hiszen újrakezdődne a régi, 2007-es rivalizálás” – utalt az osztrák szakember arra a szezonra, melyben az újonc Hamilton a spanyolok klasszisával küzdött a bajnoki címért, az összecsapás pedig a pályán kívül is roppant intenzív volt.

„A csapat szempontjából viszont ez a dolog nem működött volna. Ott a közös múltjuk, és a szezon a McLaren partnereként különösen fájdalmas volt a Mercedes számára. Persze az emberek érettebbek lesznek, és folyamatosan változnak, a felállás pedig izgalmas lett volna, de a csapatunk számára talán már egy kicsit túlságosan is izgalmas” – zárta gondolatát a BBC-nek nyilatkozó szakember.

Meglátjuk Valtteri Bottas mennyire tudja majd megszorongatni Hamiltont az új szezonban, ahogy azt is, a McLaren-Honda össze tud-e rakni egy olyan autót, ami fel tudja venni a versenyt a Mercedesszel. Bár ahogy tavaly álltak, előbb inkább a mezőnyhöz kellene felzárkózni. (M4 Sport, BBC, Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás