promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elküldi Ranierit a Leicester, de így is történelmet írt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az olasz szakember 2015 júliusa óta irányította a csapatot, amely hatalmas meglepetésre - a klub fennállása során először - az előző idényben megnyerte a Premier League-et. A mostani szezonban a Bajnokok Ligájában eljutottak a nyolcaddöntőbe, és ott a szerdai első mérkőzésen mindössze egy góllal kaptak ki a Sevilla vendégeként, azonban a bajnokságban a kiesés elkerüléséért küzdenek, így a vezetőség úgy döntött, meneszti a szakembert, akit a nemzetközi szövetség (FIFA) szavazásán a tavalyi év legjobb edzőjének választottak. Nem is véletlen, mivel az előző szezonban tényleg csodát művelt.

„Amióta hét éve átvettük az irányítást, ez a legnehezebb döntés, amelyet meg kellett hoznunk, de az együttes hosszú távú érdekét kell néznünk" - nyilatkozta Aiyawatt Srivaddhanaprabha, a csapat thaiföldi alelnöke a klub hivatalos honlapján.

Az együttes felkészülését az új vezetőedző kinevezéséig az eddigi másodedző, Craig Shakespeare, valamint az eddig segédedzőként dolgozó Mike Stowell irányítja.

A bajnokságban 13 fordulóval a szezon vége előtt a Leicester mindössze a 17., egy ponttal megelőzve a már kiesőhelyen álló Hull Cityt. Nem is kérdés, a klub azzal is beírná magát a történelembe, ha címvédőként kiesne a bajnokságból. Ranieri neve ettől függetlenül már így is örökre bekerül a klub történelemkönyvébe. Azért be kell látni azt is, nem csak ő felelős a borzalmas teljesítményért. A kiscsapat tavaly a hegy tetején volt, de ennyi jutott a rivaldafényből. (MTI, Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás