promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szlovákokat megverve továbbjutottunk a Davis Kupán
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A világranglistán 159. magyar játékos pénteken négy szettben legyőzte Jozef Kovalikot (115.), szombaton pedig Balázs Attila oldalán párosban is nyert a Martin Klizan, Andrej Martin duó ellen, így a magyarok nagy meglepetésre 2-1-es előnyről várhatták a zárónap két egyes meccsét. A szlovák csapat már három alkalommal is fordítani tudott 1-2-ről, mindháromszor hazai pályán. A zárónap első mérkőzésén a 15/6-os DK-győzelmi mérleggel rendelkező Fucsovics és az ATP-rangsorban 36., tavaly Rotterdamban és Hamburgban is tornagyőztes Klizan csapott össze. A 27 éves, szülővárosában szereplő szlovák 16/7-es mutatónál tartott a Davis Kupában.

A jövő héten 25 éves Fucsovics rögtön elvesztette az adogatását (0:3), és mivel a folytatásban bréklabdáig sem jutott el, 27 perc alatt odalett az első szett. A második elején a balkezes Klizannak már bréklabdákat kellett hárítania, a várt fordulat viszont csak 3:2-nél következett be, aztán a magyarok legjobbja 5:3-nál a szettért adogatott, melyet kilencedik ászával zárt le. Egy óra 1 perc elteltével tehát döntetlenre állt a csata, Fucsovics a második játszmában egyetlen pontot sem vesztett az első szervája után.

Az egyre többet rontó Klizan ismét elbukta adogatását, ám 0:2-ről 3:2-re fordított, majd ismét a magyar brékelt, aztán semmi-negyvenről hozta a szerváját (5:3). Mivel Klizan adogatásai továbbra sem működtek, és bődületes tenyereseiből is jó párat kiütött, 1 óra 45 perc játék után Fucsovics került 2-1-es szettelőnybe.

A negyedik felvonásban fej fej mellett haladt a két fél, Klizan küszködött a játékával, Fucsovics azonban szórta a nyerő ütéseket, így jutottak el 5:5-ig. A 19 ásznál tartó magyar "semmire" hozta a szerváját, aztán sorra jöttek a meccslabdák, a másodikat Klizan egy vonalra ütött második adogatással hárította. A negyediknél viszont már nem volt ilyen szerencséje, így két és fél óra után a magyarok ünnepelhettek a pályán.

Az utolsó egyest már nem játszották le, a pozsonyi hősök jövő héten a budapesti challenger-tornán lépnek ismét pályára a BOK (volt Syma) Csarnokban.

A magyaroknak volt miért visszavágniuk, ugyanis a két gárda egyetlen, tavaly júliusi mérkőzésén az akkor még Kuhárszky Zoltán vezette gárda 3-0-ra kikapott Budapesten.

Köves Gábor kapitány együttese ezzel továbbjutott, ám a szövetség korábbi tájékoztatásával ellentétben nem az áprilisi holland-bosnyák párharc győztesével találkozik, hanem rögtön a világcsoport szeptemberi rájátszásában vesz részt - 1995 óta először. Ott ellenfele a világcsoport első fordulójában alulmaradt egyik csapat lesz, és annak a csatának a győztese szerepelhet majd jövőre (is) a elitet felvonultató 16-os mezőnyben. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás