promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön az 51. Super Bowl! A New England vagy az Atlanta lesz a befutó?
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az NRG Stadionban sorra kerülő összecsapáson a liga legtöbb pontot szerzett csapata (Atlanta) lép pályára a legjobb védelemmel rendelkező (New England) ellen. Az NFL történetében korábban ötször volt arra példa, hogy hasonló párosítás jött össze, és mindössze egyetlen kivétellel - a San Francisco 1989-es győzelmét leszámítva - mindig a legjobban védekező gárda diadalmaskodott. Érdekesség, hogy a Patriots védelme története során mindössze második alkalommal bizonyult a legjobbnak, 2003-ban volt így legutóbb, akkor a gárda Super Bowlt nyert - éppen Houstonban.

A kiváló védelem mellett a New England támadásban is rendkívül erős, az irányító Tom Brady rekordot jelentő hetedik Super Bowljára készül, és ha nyer, akkor ezen a poszton az első, összességében pedig Charles Haley után mindössze a második olyan játékos lesz az NFL történetében, aki ötödször emelheti magasba a Vince Lombardi trófeát.

Bill Belichick, a Patriots vezetőedzője karrierje tizedik Super Bowlját játssza, neki már hat bajnoki címe van, ebből négyet ünnepelhetett a bostoniak trénereként, kettőt még a New York Giants segédedzőjeként. Legutóbb két évvel ezelőtt a Seattle Seahawks legyőzésével diadalmaskodott.

Az Atlanta elsősorban hatékony támadógépezete miatt jutott a nagydöntőbe, az irányító Matt Ryan a rájátszásban eddig hét touchdown-passzt adott és egyszer sem adta el a labdát. A Super Bowlok történetében eddig hat olyan irányító lépett pályára, aki interception (amikor az irányító passzát egy védő kapja el) nélkül jutott el a fináléig, mindannyian győzelemre vezették csapatukat. Ryan egyébként szinte napra pontosan két hónapja nem vesztette el a labdát, december 4-e óta - amikor is egy Kansas City Chiefs-védő halászta le egy átadását - 212 passzkísérlete volt anélkül, hogy az ellenfél valamelyik védője elkapta volna.

Ryan kedvenc elkapója Julio Jones, aki pályafutása eddigi öt playoff-mérkőzésén átlagosan 110 yardot szerzett csapatának, a Green Bay Packers elleni főcsoportdöntőben például 9 elkapásból 180 yarddal és két touchdownnal zárt, az ő semlegesítése egyértelműen a találkozó egyik kulcskérdése lehet.

Ryan irányításával az Atlanta története során eddig kétszer nézett farkasszemet a New Englanddel, mindkét alkalommal a bostoniak diadalmaskodtak.

nfl2
Az Atlanta története első, míg a New England ötödik bajnoki címét ünnepelheti, utóbbi az örökrangsor második helyén ezzel beérné a Dallas Cowboys és a San Francisco 49ers együttesét. Az éllovas Pittsburgh Steelers hat diadalt számlál.
 
A Super Bowl a világ legnézettebb egynapos sporteseménye, amely így természetesen a hatalmas látványos show-ról is szól egyben. A félidei koncertet ezúttal a tavaly még a himnuszt éneklő Lady Gaga adja.

A Sport TV két kint lévő kommentátorát, Faragó Richardot és Bencsics Márkot már a világ egyik legnagyobb sportmédiuma, az ESPN is kiszúrta magának. Egy elég nagy cikket hoztak le arról, hogy bemutassák, kik is közvetítik magyarul a Super Bowlt. Ez elég nagy szám, ugyanis a világon csak 9 nyelven közvetítik a Super Bowlt, és ebből az egyik a magyar. A cikket ide kattintva lehet átböngészni egy kis angoltudással.
 
A Sport TV-n a vasárnapi Super Bowl őrület 22 órától a Trash Talk Extra című műsorral veszi kezdetét, majd éjféltől a helyszínen dolgozó Faragó Richard, Bencsics Márk kettősé a szó. Előbbivel a Nemzeti Sport is készített egy röpke interjút a repülőtéren, ezt a lenti videóban lehet megnézni. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás