promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Roger Federer 18. Grand Slam-trófeáját söpörte be
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kellemes teniszidő fogadta a két gigászt Melbourneben, ugyanis az ott ”esti” meccs kezdésekor 24 fok volt. Gyakorlatilag mindketten olyan álmosan kezdték a mérkőzést, mint én voltam vasárnap reggel, csak jómagam a nappaliban pizsamában élveztem a meccset, míg Federer és Nadal a pályán nyúzta egymást. Mindketten az adogatójátékukra koncentráltak, de Nadal ezt csak 3-3-ig bírta az első szettben, mert Federer pont a legrosszabbkor vette el az adogatását. Az újságírók látták is rajta, hogy bár a Dimitrov elleni majdnem 5 órás meccs után nem is látszott a spanyolon, de a sajtószobában már bőven érződött rajta a kimerültség. Egy adogató játékot hozott Nadal, de utána Federer magabiztosan 6-4-re nyerte a szetett.

Egyértelmű volt, hogy Nadalnak ébrednie kell, és a bemacskásodott izmokat gyorsabb játékra kényszeríteni. Ezt a második szett elején meg is tette és rögtön elvette Federer adogatását, kétszer is, és persze hozta a sajátjait. 4-0 volt az állás, és Federer itt tudott felébredni és visszavenni egy játszmát, de ez már akkora előny volt a spanyolnak, hogy behúzta a második szettet 6-3-ra.

Kritikus szett következett, ahol Federer kapott szárnyakat, pedig az elején nagyon nehezen tudta hozni az adogatását. Azonban ez olyan lökést adott neki, ami 6-1-ig kitartott. A korábbi döntőiknél Federernek kellett futnia Nadal után, itt azonban olyan taktikát húzott elő, ami végzetes volt ebben a szettben a spanyol számára.

A 4. szettben az volt a kérdés, hogy jön-e az a kritikus pont Federernél, ami 2 óra után szokta ostromolni őt, elveszíti-e a koncentrációját? A játékával nem volt gond, ugyanis látszott, hogy az agresszív tenisz most rengeteg nyerő ütést hoz. De bekövetkezett az, amitől a Roger rajongók féltek, a svájci sokat rontott, ezzel pedig Nadal malmára hajtotta a vizet, így lett 6-3.

federernadal2
 
Az utolsó szett Federer ápolási szünetével kezdődött. Bár térfél cseréknél is folyamatosan ápolták, de mégis ezt valamilyen szinten a pihegés számlájára lehetett írni. Az 5. szett ezek után nem várt izgalmakat hozott. Nadal már az elején brékelt, de Federer vissza tudott jönni, és hirtelen 4-3 lett a szett. Nadalnak kötelező volt hoznia a szerváit, de ez nem sikerült és nem tudott már mit kezdeni Federer agresszív támadó játékával. Federer feltámadt, és nem csak visszajött, de el is vette a spanyol adogatását. Az utolsó pontot egy challenge hozta, amit Nadal kért ki, de Federer a vonalra ütötte a labdát, 6-3, így Roger tizennyolcszoros Grand Slam-bajnok.
 
Federernek mindig Nadal ellen volt problémája, de most pont a spanyolnak kellett volna alkalmazkodnia a svájci játékához. Óriási taktikai csata volt ez, és aki kevésbé jobb döntőt várt, az nagyon nagyot tévedett. Hihetetlen színvonal és izgalmak jellemezték az egész meccset. Így a GS döntős mérlegüket Federer 6-3-ra javítja, de ebben még mindig a spanyol a jobb. Ám Nadal nem tudott kilépni Pete Sampras árnyékából, akivel 14-14 Grand Slam győzelmük van, Federer azonban továbbra is első helyen áll, most már 18 győzelemmel. (Torony)

fednad
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás