promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elköszön egymástól Bernie Ecclestone és a Forma–1
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A nagyobb külföldi lapok, mint a BBC, Times, Sky Sports már előre kiszagolták, hogy Ecclestone be fogja jelenteni a visszavonulását, és tulajdonosváltás lesz a sorozatban. Mivel az óriási médiumok biztos forrásokból dolgoztak, így nem lehetett kacsaként kezelni a hírt, és be is következett az elképzelhetetlen: Ecclestone január 23-án az Auto Motor und Sportnak elmondta, már nem ő az F1 ügyvezető igazgatója! „Ma felmentettek. Egyszerűen kirúgtak. Ez hivatalos. Már nem én vezetem a céget. A pozíciómat Chase Carey vette át” – nyilatkozta az üzletember, aki jó négy évtizede irányította a Forma–1-et. Sokan érezték, hogy benne van ez a levegőben, miután tavaly szeptemberben az amerikai Liberty Media felvásárolta a Forma–1-et. Gyakorlatilag maga Ecclestone is látta, hogy csak a tapasztalatát, és a kapcsolatait akarják felhasználni.

A múlt héten a cég részvényesei és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is jóváhagyta, hogy az amerikai Liberty Media legyen az F1 többségi tulajdonosa.

Az amerikai sport-, média- és szórakoztatóipari vállalkozás, amely a jövőben a Formula One Group nevet fogja viselni, mintegy 8.5 milliárd dollárért vásárolja fel a világbajnokságot működtető CVC Capital Partnerstől a szükséges részvényeket.

Jelenleg 19.1 százalékos a részesedése, de ez március végére, az új szezon kezdetére 35.3 százalékosra nő, ezzel átveheti az irányítást.

Ecclestone innentől tiszteletbeli elnök lesz, és úgy nyilatkozott, még maga sem tudja, mit jelent majd ez a titulus. Az kiderül mit hoz majd a Carey korszak, de biztosan valami újnak lesz a kezdete. Közben Ecclestone tréfásan elmondta, mihez kezd magával: „Az irodában töltött napjaim mostantól valamivel nyugalmasabbak lesznek. Talán egy nagydíjra el is látogatok majd. Még mindig sok barátom van a Forma–1-ben. És elég pénzem van ahhoz, hogy megengedjek magamnak egy versenyen való részvételt…” (MTI, M4 Sport, Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás