promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Djokovic még sosem esett ki ilyen hamar az Australian Openen
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Djokovic valami miatt az első körben, a spanyol Verdasco ellen sem volt csúcsformában. Valahogy lógott a levegőben, hogy mentálisan és fizikailag sincs rendben vele valami. Igazából a spanyolon múlott, hogy Djokovic nem vesztett szettet, mivel egyikük sem nyújtott valami kimagasló játékot. Jómagam is gondolkoztam, hogy ez csak egy megingás lesz a szerb részéről, mert egy komolyabb játékos ellen nagyobb gondba is kerülhetett volna. Hát, az üzbég 117-ként rangsorolt Denis Istomin nem volt rajta a komolyabb ellenfelek listáján, mégis ő küldte haza djokovicot 5 szettben, ráadásul a második körben.

A 29 éves szerb játékos a 2008-as wimbledoni verseny óta először szenvedett vereséget a második fordulóban Grand Slam-tornán, míg az elmúlt hét évben másodszor kapott ki top 100-on kívüli játékostól. Tavaly az argentin Juan Martín del Potro verte meg a riói olimpia első körében. És azért del Potro akkor nem azon a szinten volt, mint a ranglista mutatta, mivel a sérülése miatt esett annyira vissza. (Lent: Istomin felhőtlen öröme - Fotó: Reuters)

isto3
Az 5 szettes harc 4 óra 48 percig tartott. Az első szettet az üzbég tie breakben nyerte meg 10-8-ra. Utána Djokovic összeszedte magát és hozta a következő két szettet 7-5, 6-2-re. Lezárhatta volna a meccset, de a 4. szett megint tie breakbe torkollott, amit az Istomin nyert meg szoros 7-5-re. Ekkor 2-2 volt a szettek állása. Az utolsó, 5. szettben az üzbég nem engedett a szorításból és 6-4-el hazaküldte Djokovicot.
 
A szabadkártyával induló 30 éves Istomin a 30. kiemelt spanyol Pablo Carreno-Busta ellen folytatja szereplését, akinek a legyőzése esetén először jutna be az Australian Openen a legjobb 16 közé. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás