promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két fontos meccs vár még a magyar férfi kézilabda-válogatottra
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Párizsban, Nantes-ban, Metzben és Rouenban összesen tíz telt házas meccset rendeztek hétfő estig, a csoportkör hatodik napjának végéig. Ezek között volt a szerdai Franciaország-Brazília nyitómérkőzés a fővárosban, amelyet Francois Hollande államelnök is a helyszínen tekintett meg, valamint a Magyarország-Horvátország találkozó a C csoportnak otthon adó Rouenban. A nyitómeccsen 15 609 nézőt regisztráltak, ennyien korábban még soha nem voltak kézilabda-mérkőzésen Franciaországban, de valószínűleg hamarosan megdől ez a rekord, mivel a nyolcaddöntőben bekapcsolódó helyszínek közül a Villeneuve-d'Ascqban található Pierre Mauroy Aréna 27 500 főt képes befogadni.

A magyar válogatott az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől pénteken 27-23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kikapott, Chilét 34-29-re legyőzte hétfőn, a következő ellenfele pedig Szaúd-Arábia csapata lesz szerdán, 14 órától. Az első két meccset még el lehetett veszíteni, de a többit hozni kellene a biztos továbbjutáshoz.

magyarszur
A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban az Elnök Kupáért folytathatja szereplését. A magyar együttes pénteken Fehéroroszország válogatottja ellen zárja a világbajnokság első szakaszát, ez még bőven okozhat meglepetést. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás