promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen lesz a Dagály Úszóaréna
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bár külsőleg nem úgy néz ki a 28 ezer négyzetméteres és 44 méter magas aréna, ahogy azt előre eltervezték, és sokan tekintettek rá úgy, mint valami parkolóházra, de belülről biztosan világszínvonalat kapunk. Itt fogják ugyebár megrendezni az úszás és műugrás számokat. Az úszókomplexum 9000 ezer nézőt fog tudni fogadni, de csak ideiglenesen a vb idejére, azonban a végleges állapotában is 5600 érdeklődőnek lesz hely. A videóban Fodor Tamás a kivitelezésért felelős KKBK projektvezetője elmondja, hogy Magyarország legnagyobb magasépítésű beruházásáról beszélünk, és egy ilyen megvalósítása általában 4-5 év szokott lenni, de nekik kevesebb, mint 2 év áll a rendelkezésükre, hogy minden a helyére kerüljön. Kiemelte, hogy akár Európában, de világszinten is egy egyedülálló komplexumról beszélhetünk.

Három nagy medence kerül az arénába: az egyik a fő medence, ami az úszó számoknak ad otthont, van a műugró medence, és egy 50 méteres 10 pályás medence, ami most bemelegítő medenceként fog funkcionálni, de később ezt a nagyközönség fogja birtokba venni, vagyis akinek majd úszni támad kedve.

A fenntartása nem lesz egyszerű, de az épület többségében megújuló energiaforrásokat használ majd, de erről bővebben is szót ejtenek a szakértők a videóban. (Otthontérkép; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás