promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A németek továbbra sem nézhetik a tévében a kézilabdát
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A jogtulajdonos Bein Sport és a német televízió-társaságok közötti nézeteltérés miatt már a 2015-ös katari férfi, valamint a dániai női világbajnokság mérkőzéseit sem láthatták a német tévénézők. A nemzetközi szövetség (IHF) többször próbált közvetíteni a felek között, először tavaly márciusban Lipcsében, majd júniusban Párizsban találkoztak az érintettek, de nem jártak sikerrel, mert a Bein Sport olyan technikai feltételeket támasztott, amelyet a németek nem voltak hajlandóak teljesíteni.

Áthidaló megoldásként a Deutsche Bundesbank - amely a Bundesliga névadó támogatója - megszerezte az internetes közvetítési jogokat, így a világhálón követhetőek lesznek a válogatott mérkőzései Németországban. Tehát a németeknek streamelniük kell a meccseket, ami egy leterhelt szerveren nem olyan jó mulatság. Pl. többször is megakadhat a közvetítés, erre biztos lesz példa, mivel mindenki szinte csak ott fogja tudni nézni a mérkőzéseket.

Az Európa-bajnok németek a C csoportban pénteken éppen a magyar csapattal játsszák első mérkőzésüket a világbajnokságon. A mérkőzés 17.45-kor veszi kezdetét, mi viszont nézhetjük rendesen a tévében is, a Sport 1 közvetíti majd.  A magyarok csoportjában még ott van Horvátország, Fehéroroszország, Chile és Szaúd-Arábia. (MTI, Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás