promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Guardiola elmondta, mikor állna fel a kispadtól
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Guardiola játékosként is a Barcelonánál töltötte a legtöbb időt. Az 1991–92-es szezonban már az első csapat rendszeres tagja volt, és 20 évesen kulcsszerepet játszott abban, hogy a Barcelona megnyerte a La Ligát, a BEK-et, illetve a spanyol válogatottal az 1992-es barcelonai olimpián is diadalmaskodott. Mondhatni hamar rákapott a siker ízére, ezért is került a vérébe a nyerni akarás. A klubnál töltött utolsó négy évében Guardiola a Barcelona csapatkapitánya volt. Profi karrierje után átvette a Barcelona B csapatának irányítását (Akkor még FC Barcelona Atlètic) de ezután 2008. májusában be is jelentették, hogy Ő fogja váltani Frank Rijkaardot az első csapat kispadján. A többi már történelem, az egyedi játékstílus kialakítása mellett 14 kupát szerzett a Barelonával.

Pep mester 2013–2014-es szezontól kezdve váltani akar, és átveszi a Bayern München vezetőedzőségét, 2016 nyarától pedig Manuel Pellegrinit váltja a Manchester Citynél. Sokat kritizálták, hogy mindig csak előre felépített csapatokhoz teszi be a lábát, de most a Premier League-ben észrevehető, hogy még hozzá kell szoknia a bajnoksághoz, és itt nem futószalagon, kisujjból fognak jönni a sikerek. Az viszont valóban igaz, hogy az edző szereti az anyagi biztonságot, vagyis fontos, hogy olyan klubnál legyen, aminek stabil a pénzügyi helyzete az átigazolások miatt.
 
„A következő három idényben Manchesterben maradok, talán tovább is, de közeledek az edzői pályafutásom végéhez, ebben biztos vagyok. Hatvan, vagy hatvanöt évesen nem ülök majd a kispadon. Hogy úgy mondjam, a búcsúm már elkezdődött” – nyilatkozta Guardiola az NBC-nek.
 
Josep Guardiola idén január 18-án tölti be a 46. életévét, szóval még iszonyatosan fiatal. Ha úgy is lesz, ahogy nyilatkozott, még rengeteg év van előtte. Azt pedig még számításba sem vettük, hogy akit a futball megfertőz, azt nagyon nehezen tudja elengedni. Szóval lehet egy nagyobb pihenő után úgy dönthet a mester, nem fog tudni leállni és visszatér valahova. Nagy példa erre Alex Ferguson, aki 71 évesen tudott csak felállni a Manchester United kispadjától.
 
Ha Guardiola visszavonul, akkor nyugdíjas éveiben golfozással ütné el az időt. Úgy látja, hogy régen a következő 6 meccsre is simán fel tudott készülni fejben, de ehhez már öregnek érzi magát. Viszont ha elégedett, akkor minden meccs után meg szokott inni egy pohár bort. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás