promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Másodszor zsebeli be a darts-vb trófeát van Gerwen
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A finálé az első négy szettben szoros csatát hozott, 2-2-re álltak a felek, aztán a 27 éves világelső beleerősített, így a hét nyert szettig tartó meccsen az elmúlt két alkalommal győztes skót riválisa már csak egyetlen játszmát tudott elcsenni tőle. Így elmondhatjuk, a döntő eleje izgalmas volt, de utána sima van Gerwen győzelmet hozott, aki az elődöntőben is félelmetes formában játszott. A fogadóirodák is nekik adták a nagyobb esélyt a győzelemre, és a Sky Sports szakértőinél is van Gerwen volt a favorit, de ennél persze mindenki egy kicsit szorosabb harcra számított.
 
A finálét egy apró közjáték is megzavarta, ugyanis a kilencedik játszma során egy néző a színpadra rohant és elragadta a világbajnoknak járó Sid Waddell-trófeát, de a biztonságiak hamar elkapták, így folytatódott a dobópárbaj.

Van Gerwen az egész vb-n fantasztikusan játszott, mind a hat mérkőzésén 100 pont feletti körátlaggal győzött. Végső sikeréért 350 ezer fonttal gazdagodott, míg Anderson 160 ezerrel vigasztalódhat.

„A mennyországban érzem magam – mondta az örömmámorban úszó Van Gerwen. – A mérkőzés elején szenvedtem kicsit, elhibáztam néhány kiszállót. Később azonban sikerült valahogy belerázódni. Elképesztően boldog vagyok. Nagyon keményen dolgoztam ezért. Ez az év legfontosabb versenye, ezt szerinte mindenki tudja. Megtettem, amit meg kellett tennem.”

Gary Anderson keserű humorral ismerte el, hogy igazából esélyt sem adott neki a holland.

„Elég jó a srác. Olyan volt ez neki, mintha csak a parkban sétált volna egyet” – mondta a skót.

Persze Andersonnak sincs miért szégyenkeznie, hiszen sorozatban háromszor jutott be a világbajnokság döntőjébe.

„Minden elismerésem az övé. Ha háromszor egymás után vébé-döntőt játszol, akkor tudsz valamit” – dicsérte ellenfelét Van Gerwen. (MTI, NSO)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás