promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt vannak a Forma-1 idei statisztikái
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Azt mostanság már nem lehet elkerülni, hogy egy csapat ne domináljon a Forma-1-ben, így a Mercedes bajnoki cím borítékolható volt. Azonban bőven hozott izgalmakat a Hamilton – Rosberg páros rivalizálása, amiből végül a német jött ki győztesen. A friss világbajnok csak erre az egy dologra vágyott. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a cím után azonnal visszavonulót is fújt. Reméljük jövőre egy olyan név kerül Hamilton mellé, ami fog izgalmakat hozni. A rajongók nagyon várják Alonsot, de a pletykák már rengeteg versenyzőt körberágtak. De most jöjjenek a számok, lássuk a Pirelli milyen statisztikákat állított össze nekünk erre az évre!

A csapatok 42 792 darab gumit őröltek fel, ebből 38 112-t a versenyhétvégeken, 4680-at pedig tesztelés közben. A boxutcát 933 alkalommal kellett használni a verseny alatt. Ebből érdekesség, hogy a Kínai Nagydíjon volt a legtöbb kiállás, szám szerint 66, a legkevesebb pedig Ororszországban, itt 26 lett a vége.

A verseny izgalma az előzés: ezekből 866 volt. Hát, mi unalmasak voltunk, mert a Magyar Nagydíjon volt a legkevesebb belőle, összesen 10. Max Verstappen mutatta be nekünk a legtöbb előzést, ezt 78-szor tette meg. Nem meglepő, hogy a Mercedest tudták a legkevesebbszer megelőzni, Nico Rosberget négyszer, Lewis Hamiltont háromszor.

A csapatok összesen 382 470,4 kilométert futottak az abroncsokkal. Ez nagyjából annyi, mint a Föld–Hold-távolság. Csak a versenyeken 123 534 km-ert tettek meg.
 
Miből volt még sok a versenyeken? Hát ütközésekből! A lenti videóban megnézhetjük az összeset. Megpróbálnak a lényegre koncentrálni, de még így is több mint 12 percig nézhetjük a szétrepülő darabokat. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás