promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rangadók szombatja a futballban
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Lementek a vb selejtező meccsei, így erre az évre búcsúzunk a válogatott futballtól. A magyar válogatott hozta a kötelezőt, és 4-0-ra legyőzte Andorrát, de a válogatott meccsek gyakorlatilag végig követték a papírformát. Kedden voltak még barátságos mérkőzések, ahol a nemzeti csapatok tesztelhették magukat. Itt bizony voltak pikáns összecsapások, pl. az olasz – német és az angol – spanyol párharc. Ebből az utóbbi lett az élvezetesebb, ami 2-2 lett, az olaszok csak egy unalmas 0-0-t játszottak a németekkel, többnyire helyzetek nélkül. Magyarország a svédek ellen gyakorlatozhatott hazai pályán, ahol 2-0-ra kikaptunk, de ez inkább gála meccs volt, ahol Király Gábort és Juhász Rolandot búcsúztattuk. Innentől mindenki visszatért a klubcsapatához, ahol az erősebb ligákban már most szombaton félelmetes összecsapások lesznek.

Manchester United – Arsenal (2016. november 19. szombat 13.30 – Spíler TV)

Már ebéd után jöhet az első fontosabb meccs, a MU – Arsenal párharc. Mourinho csapatának úgy kell a pont, mint egy korty víz a sivatagban. A portugál menedzsernek volt ideje a taktikán gondolkodni, és nyerniük is kell, ha nem akarnak teljesen leszakadni az élbolytól. A tabellán negyedik Arsenalnak meg pont azért kell a győzelem, hogy benne maradjon az élbolyban. A PL első négy helye most rendkívül szoros: Liverpool 26 pont, Chelsea 25 pont, a Manchester City és az Arsenal 24-24 ponttal áll.

Borussia Dortmund – Bayern München (2016. november 19. szombat 18.30 – Eurosport 2)

Igazából a legutóbbi öt meccsen egyik csapat se muzsikált túl jól. A Bayern 2 győzelem mellé 3 döntetlent gyűjtött, a Dortmund pedig egyszer tudott nyerni, emellett van 3 döntetlenjük és 1 vereségük. Ettől függetlenül még két bivalyerős BL csapatról van szó, akiknek mindig vérre menő párharcaik vannak. A Dortmundnak zárkóznia kell, a Bayernnek pedig tartania magát, mert a Leipzig azonos ponttal lohol a nyomában, akik jelenleg nagyon jó formában vannak, és úgy néz ki, számítani kell velük a bajnokságban.

Atletico Madrid – Real Madid (2016. november 19. szombat 20.45 – Sport 1)

Két nagy városi rivális, és a BL előző szezonjának két főszereplője. Utálják is egymást, ahogy kell, és olykor olyan feszültég van a párharcaikon, mint egy El Clásicon. A Real vezeti jelenleg a spanyol bajnokságot 27 ponttal. Az Atletico 6 pont lemaradásban van hozzájuk képest, és a negyedik helyen tanyázik. Az Atletico életveszélyes hazai pályán, és képes rá, hogy megleckéztesse a Realt. Zinédine Zidane csapatának nyernie kell, ha az első helyen akarnak maradni. A Barcelona 25 ponttal van mögöttük és a Malagával játszanak hazai pályán, ahol valószínűleg borítékolható a győzelem.

simezidane
Vasas – Ferencváros (2016. november 19. szombat 18.00 – M4)

Na, ki mert volna tippelni, hogy a mennyei NB1-ben 15 lejátszott meccs után a Vasas fogja vezeti a tabellát? Hát pedig bizony ők, méghozzá 30 ponttal. A címvédő Fradi jelenleg csak a harmadik 25 ponttal. Ő előttük még ott van a Videoton, akik 27 pontot gyűjtögettek eddig. A párharc talán csak a pontok állása miatt lesz érdekes, de az NB1 nézőszáma biztosan nem itt fog megdőlni, ami rendesen alulteljesít az utóbbi időben. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás