promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön az Andorra elleni tétmeccs és a svédek elleni barátságos találkozó
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
"Jelenleg két pont a hátrányunk a második helyen álló portugálokkal szemben, ez nem nőhet tovább a márciusi, egymás elleni összecsapásig. De fontos hangsúlyozni, minden ellenfelet tisztelni kell és ugyanolyan lelkiismeretesen kell felkészülni Andorra ellen, mint azt a svájciak ellen tették a nemzeti együttes játékosai" - mondta a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón a német szakember, aki arról is beszámolt, hogy a keret minden tagja megérkezett, kivéve Nikolics Nemanját, aki vasárnapi sérülése miatt ezúttal nem állhat a rendelkezésére.

Storck defenzív ellenfélre számít, szerinte legalább öt védővel fog felállni Andorra, amely Svájc ellen kiválóan valósította meg a taktikáját, így az Eb-nyolcaddöntős válogatott csak 2-1-re tudta legyőzni. Kiemelte, minél gyorsabban gólt kellene szerezni, de azt már másodlagosnak nevezte, hogy hány találattal nyer a csapata.

"Fontos meccs előtt állunk, mert a versenyben maradáshoz nyernünk kell. Az első perctől érvényre kell juttatni az akaratunkat. Jó lenne hamar gólt szerezni" - mondta az Andorra elleni összecsapásról Guzmics Richárd, aki hozzátette, védőként az is célja, hogy "hátul nullára hozzák a mérkőzést".

A csoportállását értékelve a Wisla Kraków játékosa kifejtette, számukra a kijutás a cél a vb-selejtezőkön, de a feröeriek és a svájciak ellen értékes pontokat vesztettek, így a hátralévő találkozókon már nem hibázhatnak a "kötelező" meccseken, illetve bravúrpontokat is muszáj lesz szerezniük.

Bese Barnabás arról beszélt, hogy jó, hatékony és közönségszórakoztató játékot szeretne mutatni a válogatott.

Az újonc Nagy Dominik, aki az U20-as vb során már dolgozott Storckkal, úgy látja, a felnőtteknél kevésbé szigorú a szakember. Elárulta, számára már az is nagy dolog, hogy a válogatottal készülhet, de persze azt reméli, hogy a svédek ellen be is mutatkozhat. Utóbbi találkozó kapcsán Guzmics hozzáfűzte, az lenne a legszebb búcsú a válogatottságot a nyári Eb után lemondó Király Gábor és Juhász Roland számára, ha nem kapna gólt a nemzeti együttes.

A Videotonban jelenleg középpályást játszó Juhász kifejtette, köszönettel tartozik a szövetségnek, hogy ezt a búcsúmeccset lehetővé tette számára. Elárulta, csak egy nappal a meccs előtt csatlakozik a kerethez, így egyelőre nem tudja, mennyi lehetőséget kap, de ha egy percet, ő annak is örülni fog, mert nagy élmény lesz.

k1
Király Gábor videóüzenetben azt mondta, nagyon várja a svédek elleni 90 percet, mert sérülésből tér vissza, de jól halad a felépülése, így ott lesz a pályán.
 
Az európai szövetség döntése értelmében a magyarok idei utolsó kvalifikációs meccsén, amelyre a Groupama Arénában kerül sor 18 órától, ciprusi vezetőbírót kapunk Hrisztosz Nikolaidesz személyében. A magyar válogatott két nappal a vb-selejtező után, kedden 19.45 órától a svédeket fogadja felkészülési mérkőzésen, ugyancsak a Groupama Arénában. Ezen az összecsapáson játszik utoljára a nemzeti csapatban Király Gábor és Juhász Roland, valamint elbúcsúzik a válogatottól Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos is. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás