promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Andy Murray az első brit világelső teniszben
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A 29 éves skót játékos a szerb Novak Djokovicot váltotta le, aki megszakítás nélkül 122 héten át, összesen pedig 223 hétig állt az élen. Murray az első brit világelső az ATP-világranglista 1973-as bevezetése óta, és a második legidősebb az ausztrál John Newcombe után, aki 1974-ben 30 évesen ült a trónra. Murray először több mint hét évvel ezelőtt érte el a második pozíciót. A kétszeres olimpiai bajnok formáját mutatja, hogy legutóbb szeptember 8-án, a US Open negyeddöntőjében kapott ki (Nisikori Kejtől), azóta a pekingi, a sanghaji, a bécsi és a párizsi versenyt is megnyerte.
 
A brit elsősége amúgy egyáltalán nem meglepő. Sok tornán elindult és jól is játszott, míg Djokovic amikor csak tudott, pihenőt vett ki. Lassan már érezhető volt a levegőben, hogy meg fog törni a szerb diadalmenete, ugyanis nem igen volt jó formában mostanság.

Murray három Grand Slam-trófeát, két olimpiai aranyat és egy Davis Kupát gyűjtött, Párizsban pályafutása 43. és idei nyolcadik tornáján diadalmaskodott. A 302 héttel rekorder világelső Roger Federer - aki Wimbledon óta pihen - hét helyet rontva már csak a 16., és a francia Lucas Pouille is megelőzte őt. Ami a legérdekesebb, hogy így nincsen azonos nemzetiségű teniszező a top 10-ben. A legjobb magyar, Fucsovics Márton a 156. a rangsorban.

Top10:

ATP1
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás