promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Storck szerint is rosszul futballoztunk Feröer ellen
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bernd Storck szövetségi kapitány a csapat hazaérkezésekor tartott sajtótájékoztatót Ferihegyen. „Hosszú út van még hátra a vb-selejtezőben, amely csak jövőre dől el. Most a következő, hazai mérkőzésre kell koncentrálnunk. Svájc lesz az ellenfél, amely hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Európa-bajnok Portugáliát.” Storck úgy vélte, együttesének a legjobbját kell nyújtania, hogy javítani tudjon a hozzá hasonlóan Eb-nyolcaddöntős svájciak ellen az október 7-i találkozón. A feröeri meccsről azt mondta, hogy játékosai nem futballoztak jól, és tényként ismerte el.

Arról, hogy kevés helyzet adódott, megjegyezte, nem segített, hogy csatárokat vitt be, mert így sem sikerült elég lehetőséget kidolgozni ahhoz, hogy megszerezzék a győzelmet. Kiemelte még, hogy bár nem voltak jók a körülmények, ez nem lehet kifogás senki számára. Szerinte a szigetországiak csapata erős rivális, és olyan nehéz volt a meccs, amilyenre számított.

„Nehéz találkozóra számítottunk, hiszen két éve is az volt az Eb-selejtezős összecsapás. Ezúttal nem sikerült nyerni, de lesz még javítási lehetőség” - értékelt Fiola Attila, aki elárulta, még mindig nem százszázalékos a bokája, amely a nyári Európa-bajnokságon sérült meg.

A Videoton FC védője szerint csak a sorozat végén derül majd ki, mennyire fog hiányozni ez a két elhullajtott pont, de elképzelhetőnek tartja, hogy nagyon.

„Hátul nagyon nagy probléma nem volt. Persze akadt néhány lehetősége az ellenfélnek, de ez mindig benne van a játékban” - mondta Fiola.

Magyarország az egyetlen olyan európai selejtezőcsoportban szerepel, amelybe három Eb-nyolcaddöntős gárda - a magyar mellett, az Európa-bajnok portugál és a svájci - került. Rajtuk kívül a feröeriek, a lettek és az andorraiak vannak még a hatosban. A magyarok legközelebb október 7-én Svájcot fogadják a Groupama Arénában, majd három nappal később Lettországban lépnek pályára. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás