promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kedden lépünk pályára a vb selejtezőn – felvezetés
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bernd Storck szövetségi kapitány együttese nem került könnyű csoportba. Itt van az Európa-bajnok Portugália és Svájc. Egészen biztosan ők okozhatják a legtöbb fejtörést. A hatosnak még Feröer-szigetek, Lettország és Andorra a tagja. A német szakember jelentős fiatalítást hajtott végre a keretben. Ennek egyik oka, hogy a 107 szereplésével válogatottsági rekorder Király Gábor kapus, illetve az örökrangsorban 94 pályára lépéssel harmadik védő, Juhász Roland is elbúcsúzott a nemzeti csapattól a kontinensviadalt követően. Részben ennek köszönhető, hogy Kálnoki-Kis Dávid és Bognár István személyében újoncok is szerepelnek a keretben, de rajtuk kívül is számos fiatal ragja a válogatottnak, így például Bese Barnabás, Kalmár Zsolt, Kovács István, Kleinheisler László vagy éppen Nagy Ádám.

Storck korábban úgy fogalmazott az esélyeket illetően, hogy "az első helyre nehéz lenne odaérni" az Eb-győztes Portugáliával szemben, "de a második pozíció megszerzése nem lehetetlen". A csoportokból az első helyezett jut ki a 2018-as oroszországi tornára, a kilenc második helyezettből pedig a legjobb nyolc pótselejtezőt játszik a részvételért.

sto
A keddi rajton papíron könnyű ellenféllel találkoznak a magyarok, Feröer-szigetek válogatottja soha semmilyen nagy tornára nem jutott ki, ugyanakkor hazai pályán mégis veszélyes lehet, mivel kisméretű pályán, ráadásul műfüvön fogadja a riválisokat. A szokatlan körülmények pedig sokszor alaposan megnehezítik a vendégek dolgát, így volt ez két éve is, amikor még Dárdai Pál irányításával kínkeservesen győzött a magyar együttes 1-0-ra Eb-selejtezőn.
 
Magyarország legutóbb az 1986-os, mexikói vb-n szerepelt. Azóta hét világbajnoki selejtezősorozaton bukott el. Legközelebb az 1998-as vb-hez járt, akkor csoportmásodikként pótselejtezőt játszott a Csank János irányította gárda, de 12-1-es összesítéssel alulmaradt Jugoszláviával szemben.

A magyarok várható kezdőcsapata Feröer-szigetek ellen:

Dibusz Dénes - Fiola Attila, Lang Ádám, Guzmics Richárd, Kádár Tamás - Elek Ákos, Nagy Ádám - Németh Krisztián, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás