promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négy döntő, négy magyar érem!
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Hosszú Katinka mindent kiadott magából, saját bevallása szerint pedig egyetlen benyúláson kívül minden összejött számára a riói olimpián, ahol három aranyérme mellett a pénteki versenynapon utolsó számában, 200 méter háton egy ezüstéremmel gazdagodott. A 27 éves bajai úszó az Olimpia Uszodában beszélt a magyar sajtó képviselőivel, mint azt elmondta, ez a második hely rögtön munkára is ösztönzi. "Ez a versenyszellem bennem van, főleg úgy, hogy pár századdal kaptam ki. A tüzet már érzem, megindult bennem" - mondta Hosszú, aki 400 méter vegyesen óriási világcsúccsal, 100 méter háton minden idők második leggyorsabb úszásával, 200 méter háton pedig olimpiai rekorddal győzött. "De hogy is lehetnék csalódott? Úgy érkeztem ide, hogy még nem volt olimpiai érmem, a világbajnokságokon pedig két arany és egy bronz volt a legjobb szereplésem. Ez az egész egyszerűen hihetetlen".

A Vasas világklasszis versenyzője elárulta, annyira elfáradt az utolsó döntőjében, hogy a levezetés során hányt.

"Az utolsó huszonöt méteren szinte már a lábamat sem éreztem, ennyi volt bennem, ma ő volt a jobb. Lehet, hogy a sors akarta így, hiszen neki ez volt élete utolsó versenye, nekem pedig adott egy kis tüzet, hogy jövőre a budapesti világbajnokságon úgy álljak fel, hogy talán ennél a három arany, egy ezüstnél is szebb lesz" - mondta Hosszú, aki mindössze hat századdal kapott ki az amerikai Maya DiRadótól.

Örül a 100 méteres pillangóúszásban megszerzett ezüstéremnek Cseh László, aki a pénteki úszásának körülményei és a riói olimpián szerzett tapasztalatai mellett arról is beszélt, hogy a csalódást keltő 200 méteres szereplése után nem gondolt megfutamodásra.

2
"Örülök ennek az ezüstéremnek, főleg így, hogy hárman osztozunk a dobogó ezüstös fokán. Sajnálom, hogy az arany nem lett meg, de ahhoz nem voltam elég gyors" - értékelte teljesítményét a vegyes zónában. "A kezdésemben még maradtak tizedek, szerencsére a második fele azért megy. Örülök, hogy egy ilyen kétszáz után egy ezüstöt azért sikerült összehoznom. Ez jót tesz a lelkemnek" - utalt arra, hogy a hosszabbik távon világbajnoki címvédőként csak hetedik helyen végzett.
 
Hozzátette ugyanakkor, sajnálja, hogy nem lett meg az aranyérem: "Úgy jöttünk ki, hogy én úgy éreztem, meglehet. De hát ezért vagyunk emberek, hibázunk és nem ismerünk fel dolgokat. Ha jövőre lenne még egy olimpia, már biztosan nem követném el ezeket a hibákat".

Mindent ki tudott adni magából, amiért jött, azt megszerezte Kapás Boglárka, aki 800 méteres gyorsúszásban bronzérmes lett a riói olimpián.

3
"Próbáltam végig magamra figyelni, ezért szándékosan nem is nézelődtem az elején, illetve végig, hanem csak lehajtottam a fejem és a csempéket néztem, hogy minél jobban arra összpontosítsak, amit érzek és kiadjam magamból a maximumot. Nem azt néztem, hogy hányadiknak jövök be, az mondhatni, mellékes volt végig" - elevenítette fel pénteki úszását a vegyes zónában.
 
Hozzátette, úgy akart célba érni, hogy érezze, mindent, ami benne volt ebben az úszásban, ki tudta hozni belőle.  "Az utolsó ötvenen azért figyeltem, hogy nagy csatában vagyunk az ezüstért. Erre számítottam is egyébként. Gondoltam, hogy a brit lány lesz nagyon erős, hogy vele leszek nagy csatában. Ez így is lett. Két tizeddel lemaradtam az ezüstéremről, de egyáltalán nem bánkódom emiatt. Mondtam is Jazmin Carlinnek, örülök, hogy vele állhatok a dobogón" - folytatta, de ennél a mondatnál elsírta magát, és azután másodpercekig örömkönnyeivel küszködött, alig tudott megszólalni.

Márton Anita tudta, hogy képes országos csúcsot elérni a női súlylökés riói olimpiai döntőjében, a selejtező után pedig azt is sejtette, hogy érmet szerezhet. A 27 éves atléta magyar rekorddal, 19,87 méterrel szerezte meg a bronzérmet.

4
"A szokásosnál gyengébben kezdtem, aztán próbáltam folyamatosan javítani. A második már 18,72 méter volt, s éreztem, hogy tudok ennél sokkal nagyobbat lökni" - nyilatkozott az MTI-nek Márton Anita. Hozzátette: ekkor még nem figyelte, miként teljesítenek a riválisok, csak a harmadik sorozat után leste őket.
 
"Akkor feljöttem a harmadik-negyedik helyre, azonos eredménnyel a kínaival. Nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen szoros a mezőny! Amikor megláttam a hatodik lökés után, hogy azonos eredménnyel vagyok a másodikkal, igazából nagyon boldog voltam. Ám súlylökésben azonos eredményt elérni egy másikkal nagyon ritka, s rosszul esett volna egy kicsit, ha így marad" - mondta arról, hogyan élte meg az olimpiai döntőt.

A békéscsabai versenyző kijelentette, az edzéseredmények alapján tudta, hogy képes megjavítani az országos csúcsot.

"Minden lökés után éreztem, hogy ebből is hiányzott még egy kicsi, abból is. A harmadik lökés után már csak arra koncentráltam, hogy teljes erőből nagyon hosszan meglökjem a súlyt, ha kell, akkor kilépek. De igazából soha nem lépem ki a lökéseket, le is kopogom..." (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás