promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási nevek búcsúztak teniszben az olimpián
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A világelső Novak Djokovic óriási meglepetésre két játszmában kikapott Juan Martin del Potrótól a Rio de Janeiró-i olimpia vasárnapi játéknapján a férfi tenisztorna első fordulójában. A rendkívül szoros mérkőzésen a szerb játékos és a világranglista 141. helyén álló argentin ellenfele sem veszítette el adogatását, így tie break-ek döntöttek. Potro magabiztosan 7-6, 7-6-ra hozta a meccset a két tie break-et pedig 7-4,7-2-re nyerte. A két teniszező a londoni olimpia bronzmeccsén is találkozott egymással, és akkor is del Potro győzött. Érezni lehetett, hogy del Potro hiába sérülésből tért vissza nem rég, nagyon erős ellenfél lesz. Első körös kellemetlen ellenfél, aki ki is ejtette a világelsőt.

Az első helyen kiemelt Serena és Venus Williams duója - amely egy hónapja a wimbledoni torna döntőjében Babos Tímea és a kazah Jaroszlava Svedova kettősét múlta felül - az ötkarikás játékok honlapja szerint másfél óra alatt a cseh Lucie Safarova, Barbora Strycova párostól kapott ki két szettben, 6-3,6-4-re.

A Williams nővérek 2000-ben, 2008-ban és négy éve is megnyerték a női párosok versenyét az olimpián, 2004-ben viszont Serena térdsérülése miatt nem indultak. Az ötkarikás játékokon a közös párosuknak ez volt az első veresége, Serena Williams mégsem csalódottan nyilatkozott.

serena
"A hazánkat képviseltük és a lehető legjobb teljesítményünket nyújtottuk. Már az is hihetetlen, hogy olimpiai aranyakat és Grand Slam-tornákat nyertünk" - mondta a női egyes világranglista-vezetője.
 
A Babos Tímea, Jani Réka-Luca teniszpáros szintén az első fordulóban búcsúzott. Az első szett negyedik játékában a magyar duó elvesztette, de rögtön utána visszavette az adogatását. Andreea Mitu és Raluca Olaru a hajrában ismét brékelni tudott, amivel előnybe került. A románok a második játszmát is így kezdték. Baboséknak 2:3-nál komoly esélyük volt az egyenlítésre, de három bréklabdájuk (0-40) ellenére nem tudták elvenni riválisuk szerváját. A következő játékot is a románok nyerték és bár 2:5 után a magyarok felzárkóztak, fordítani nem tudtak. Babos Tímea egyesben is az első fordulóban búcsúzott vasárnap.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás