promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Melyik spanyol csapat nyeri az Európai Szuperkupát?
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Akárcsak a Bl trófeáért, a Szuperkupáért is spanyol belharc lesz. A trófea 1973 óta íródó történetében ez lesz a negyedik alkalom, amikor két spanyol csapat találkozik egymással, a Sevilla mind a négy ilyen találkozón érintett volt: 2006-ban és tavaly az FC Barcelonával, 2014-ben a mostanihoz hasonlóan a Real Madriddal játszott. Ez ugyebár onnan is jön, hogy a Sevilla folyamatosan megnyeri az Európa Ligát, gyakorlatilag már kiskirályoknak mondhatjuk őket a sorozatban. A katalánokkal szemben tavaly hosszabbítás után 5-4-re maradt alul az andalúziai együttes, amely a királyi gárdától két éve 2-0-ra kapott ki. Emellett 2007-ben az AC Milantól is vereséget szenvedett a Sevilla, egyetlen sikerét pedig tíz éve aratta a Barcelona 3-0-s legyőzésével.
 
A fővárosiak is ötödször játszanak az Európai Szuperkupáért, amelyet eddig kétszer nyertek meg: a Sevilla előtt 2002-ben a Feyenoordot győzték le. Emellett kétszer veszítettek, 1998-ban Chelsea és 2000-ben a Galatasaray ellen.

A találkozót biztosan kihagyja a madridiak támadója, a két évvel ezelőtti mérkőzés két gólját szerző Cristiano Ronaldo. A portugál szélső a házigazda franciák ellen 1-0-ra megnyert döntőben sérült meg az Európa-bajnokságon, emiatt várhatóan csak októberben térhet vissza. Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint a háromszoros aranylabdás Ronaldo és honfitársa, Pepe lehetnek az első játékosok, akik a BL és az Eb mellett az Európai Szuperkupát is megnyerik ugyanabban az évben.

A két csapat 177 alkalommal találkozott egymással, 94 madridi és 54 sevillai siker született 29 döntetlen mellett.

A trondheimi lesz az UEFA által rendezett klubsorozatok első norvégiai döntője. A találkozó 20.45-kor kezdődik a Lerkendal Stadionban.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás