promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy csalódott Franciaország ébredt ma fel
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Le Figaro címlapján a Stade de France gyepén láthatóan elveszett Antoine Griezmann látható a mérkőzés lefújását követően, amelyet Portugália 1-0-ra nyert meg a hosszabbításban. Összeomlottak - írta a L,Equipe című sportlap, amely a mezébe burkolózva zokogó Paul Pogba fotóját választotta a francia válogatott hatalmas csalódottságának illusztrálására. Túl kegyetlen - vélte a La Dépeche du Midi című regionális lap, amely André-Pierre Gignacot tette címlapjára, miután kapufát lőtt. A Le Parisien csak annyit írt, hogy "ez nem a mi napunk volt". A legolvasottabb fővárosi lap egyébként az egyetlen francia újság, amely a kupát magasba tartó portugál válogatott fotójával a címlapján jelent meg. A francia sajtó összességében inkább szomorú, mintsem keserű a kudarc miatt.

A L,Humanité csak annyit írt, hogy "Köszönet a pillanatért", utalva arra, hogy egy vereség után is lehet emelt fővel mosolyogva továbblépni. A lap arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei Eb egy új francia labdarúgó-generáció újjászületésének éve volt. Valamennyi lap gratulált Didier Deschamps szövetségi kapitánynak, aki "felépítette a csapatot", és a Le Parisien szerint az edző már a döntő előtt győzött. 

eu2
 
A francia lapok azt is kiemelték, hogy a hazai rendezésű torna a franciák és csapatunk egymásra találásának története volt.

Szakértőnk és barátunk Sziki viszont már kicsit szubjektívebben állt a dolgokhoz, és így kommentálta az eseményeket a blogján: „Deschamps lábon lőtte magát a 4-2-3-1-es felállással. A világ számára pedig újfent bebizonyosodott, hogy az Európa bajnokságon igenis van esélye a 8-10 milliós országoknak is megszerezni a végső sikert. Eusébio számára valahol odafenn biztosan tetszettek a látottak. Azt hiszem soha nem láttam elkeseredettebb arcot, mint amikor 2004-ben a görög válogatottnak kellett, hogy átnyújtsa a kupát” – Írta a Stanleykubrick says szerkesztője. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás