promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi vezethetett Djokovic kieséséhez? Így ki nyeri a Wimbledont?
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Djokovic nagy tornán utoljára 2015-ben kapott ki a Roland Garros döntőjében. Djokovic ebben az évben már két Grand Slam címet söpört be, ugyanis megnyerte az ausztrál és a francia nyílt teniszbajnokságot is. Wimbledonban a 4. címét szerezhette volna meg, de tudjuk, hogy a kemény pályás borítás az ő asztala. A 28 éves Querrey háromórás küzdelemben diadalmaskodott 6-7, 1-6, 6-3, 6-7-re. Két szettet is tie breakben tudott megnyerni az amerikai. Sokan látták, hogy Djokovic a meccs alatt a vállát fogdosta, de nem akart nyilatkozni arról, volt-e valamilyen sérülése. – Nem akarom csorbítani az ellenfelem érdemeit. Nagyszerűen játszott, megérdemelten nyert. Megvoltak a lehetőségeim, nem tudtam kihasználni őket. Ilyen a sport – mondta a világelső.

Sokan gyanakodtak az esőszünetre, mert Djokovicot ez a Roland Garroson is megzavarta. Idegesítette, hogy ki-be küldözgették őket, és ez látszott a hullámzó teljesítményén is. Egy biztos, Djokovicnak akkor megy a legjobban, ha minden csont száraz. Viszont itt úgy mentek el esőszünetre, amikor a szerb már 2-0-ás szetthátrányban volt. Mindenki tudta, ha fel is támad, nagyon nehéz dolga lesz.

djoko2
 
A másik pont lehet ilyenkor a borítástól való elszokás. Murray és Federer is elmentek a kisebb füves tornákra, hogy szokják a borítást. Persze lehet ezt gyakorlópályán is csinálni, de nem olyan, mintha éles ellenfelek ellen lépnénk pályára. De ott van az is, hogy Wawrinka pl. elment a Queen's Club ATP 500-as tornájára gyakorolni, de a csuklóműtétjéből visszatérő Juan Martín del Potro mégis lemosta Wimbledonban.
 
Persze lehet itt a salakos és a füves borítások nehézségeiről beszélni, de egy valami egészen biztos. A Roland Garros és a Wimbledon túl közel van egymáshoz. Két ilyen nehézségű Grand Slam torna súlyos energiákat tud kivenni az emberből. Gondoljunk csak bele: idén 2016. június 5-én zárult a Roland Garros, június 27-én pedig már kezdődött is a Wimbledon. Itt még a kisebb tornákkal időt kell hagyni a játékosoknak arra, hogy fejben és technikában is kicsit átszokjanak a füves borításra salakról.
 
Djokovicnak muszáj volt bevallani, hogy most egyszerűen csak elfáradt. Ez nem is csoda, 2015 elejétől kezdve 138 mérkőzést játszott már, amik közül 128-at megnyert. Félelmetes mutató, de Djokovic sem isten a teniszben, csak egy ember, aki ugyanúgy elfáradhat.

– Csalódott vagyok természetesen. Egy Grand Slam-tornán kikapni a legfájóbb. De van családom, nem csak a tenisz jelenti az életemet, úgyhogy van mivel elfoglalni magam. Kicsit többet kell majd a teniszen túli dolgokra koncentrálnom, mert sikeres, de fárasztó egy év van mögöttem. Kell egy kis pihenő – mondta Djokovic.
 
Így megnyílt a zöld út Murray és Federer előtt, hogy beszerezzenek egy újabb Grand Slam címet. A világelső Wawrinkával együtt kiesett, Nadal sérülés miatt nem is indult. Murray otthon van, de félig Federer is, mert imádja ezt a borítást. Ha utóbbi nyerné a tornát, akkor teljesítené a rajongók vágyát: „csak még egyetlen Wimbledont nyerj Roger!” (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás