promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Először lesz ATP torna Budapesten!
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Budapestre költözik 2017-ben a bukaresti férfi tenisztorna, ez már csak azért hatalmas hír, mert Magyarországon eddig még sosem volt ATP torna. Az egykori teniszező, Ion Tiriac elmondta, a tulajdonában álló és húsz éve a román fővárosban rendezett BRD Nastase Tiriac Trophy szervezési jogait a rossz bukaresti körülmények miatt volt kénytelen átengedni két évre Budapestnek. A tornát eddig a Román Nemzeti Bank tulajdonában levő BNR Arénában rendezték, de az 5000 férőhelyes lelátóval rendelkező központi pálya használatát a lelátók rossz állapota miatt betiltották a hatóságok. A BNR korábban közölte, hogy az európai szabályozások miatt nem áll módjában pénzt fordítani olyan ingatlanokra, amelyekben nem a bank tevékenykedik.

buca2
„A Magyar Tenisz Szövetség erőfeszítései valóban sikerre vezettek, sikerült hazánkba hozni egy ATP versenyt, hogy a magyar teniszt kedvelő közönség ne csak a TV-ben láthasson világszínvonalú teniszmérkőzéseket és hogy a hazai játékosok is megkaphassák azon lehetőségeket, melyeket külföldi pályatársaik megkapnak” – nyilatkozta a magyar szövetség.
 
A férfi versenyre az addigra újjáépülő margitszigeti teniszközpontban kerül sor áprilisban. A 250-es bukaresti ATP tenisztorna idén 463 ezer dollár összdíjazású volt. A tornát olyan nevek nyerték meg eddig, mint Simon, Verdasco, Ferrer vagy Garcia-Lopez. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás