promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Búcsúzik a válogatott: így látták a fiúk a meccset
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
"Persze jobban mutatott volna a 2-0, mint a végén a 4-0, de a korán bekapott gól miatt az egész meccsen futottunk az eredmény után. Akár döntetlen is lehetett volna, mivel voltak lehetőségeink egygólos hátránynál" - mondta Nagy Ádám. A ferencvárosi középpályás szerint ugyan a belga válogatott egyértelműen a magyar előtt jár, de "nem kell hasra esni" tőle. A legnagyobb tanulságnak éppen azt tartotta, hogy nem érzi elérhetetlennek a rivális szintjét, és ugyanezt gondolta az Eb előtti utolsó, világbajnok németek elleni felkészülési mérkőzést követően, amelyen 2-0-ra kaptak ki a magyarok.

"Ilyen meccs után nyilván csalódott vagyok, de majd pár nap múlva látjuk a pozitívumokat" - mondta Nagy, aki számára az Izland ellen 1-1-re végződött második csoportmeccs volt a legnagyobb élmény, mivel annak hajrájában kulcsfontosságú passzt adott Nikolics Nemanjának a magyar egyenlítő találatnál.

Guzmics Richárd arról beszélt, hogy a korán bekapott gól rendkívül megnehezítette a dolgukat, mivel a belgák így gyors szélsőik révén kiválóan tudtak kontrázni. Hozzátette, 19-re próbáltak lapot húzni az egyenlítés érdekében felvállalt nyílt játékkal, amit a becserélt két csatár is bizonyít, de ezúttal ez sem vezetett eredményre.

"Bebizonyítottuk, hogy van csapatunk, amire lehet építeni" - jelentette ki Lovrencsics Gergő, aki szerint a belgáktól elszenvedett négygólos vereségből is lehet tanulni. A találkozót úgy értékelte, megvoltak a lehetőségek az egyenlítéshez és ha ez sikerül, akkor nem lett volna ennyire "csúfos kudarc" a vége. Szerinte kockáztatni kellett, ami ezúttal nem jött be, de hozzátette, ha 1-0, vagy 2-0 marad az eredmény, az is ugyanúgy kiesést jelentett volna. Mi mindenesetre örülünk, hogy bátor játékot láttunk, és hogy a fiúk nem vették elő azt a bizonyos „beállunk a busszal” taktikát, amivel csak a védekezésre koncentráltak volna.

Lovrencsics legnagyobb élményének a portugálok elleni 3-3-as döntetlent nevezte, míg legnagyobb pozitívumnak azt tartotta, hogy a magyar csapat minden meccsen győzelemre játszott.

Stieber Zoltán, aki ezúttal nem lépett pályára, úgy vélte, ennyivel jobbak voltak a belgák, ennek ellenére emelt fővel búcsúztak. Szerinte még tud fejlődni a csapat, így pozitívan nézhetnek a jövőbe társaival.

csap2
A magyar csapat kihozta magából a maximumot – mondta Király Gábor, a magyar fociválogatott kapusa az M4 riporterének. "Ezen a mérkőzésen már nem voltunk olyan frissek, mint eddig, a lábunkban voltak a csoportmeccsek. Kár, hogy a végén nem voltunk okosabbak, jobban tarthattuk volna a labdát. Büszke vagyok arra, hogy itt lehettem a foci nagyszínpadán, érezhettem a szurkolók szeretetét" – mondta Király, láthatóan elérzékenyülve.
 
Gera Zoltán úgy érezte, a második félidő jobban kezdődött, de aztán "kinyíltunk, ezért a nagyarányú vereség". Azt mondta, a játékosok csalódottak, összességében mégis büszkék arra, mit elértek. A belgáknak "elképesztő jétékosaik vannak", ez jól látszott a meccsen, ezért nincs ok a szégyenkezésre, várakozáson teljesített a csapat – jelentette ki.

Az Európa-bajnokságon 44 év után szerepelt magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot Izland, Portugália és Ausztria előtt, majd vasárnap este a toulouse-i nyolcaddöntőben 4-0-ra kikapott a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján második Belgiumtól.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás