promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ma 30 éves a salakkirály
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nyolcévesen Nadal már megnyert egy 12 éven aluliaknak rendezett regionális tenisztornát, ennek hatására egyre több energiát fektetett a teniszbe, bár emellett focizott is. Ebben az időben kezdett el Toni Nadal javaslatára bal kézzel teniszezni, abból a célból, hogy természetes előnyhöz jusson a pályán. Rafa közben még a labdarúgással is foglalkozott, de édesapja azt mondta döntenie kell, vagy a focit, vagy a teniszt választja. Nadal az utóbbinál döntött, és mint a jövőben kiderült, helyesen. 2002 áprilisában az akkor 15 éves Nadal megnyerte első ATP-mérkőzését Ramón Delgado ellen, és ezzel ő lett a kilencedik versenyző az open éra történetében, akinek sikerült mérkőzést nyernie még 16 éves kora előtt.
 
A 2003-as szezont egy ATP Challenger Tour-döntővel kezdte, amelyet 2003 áprilisában az első ATP Masters Series tornára való sikeres kvalifikáció követett Monte Carlóban. Első Masters-versenyén a harmadik körig jutott, ahol a későbbi döntős Guillermo Coriától szenvedett vereséget. Ennek az eredménynek is köszönhetően sikerült annyi világranglistapontot gyűjtenie, amely az év hátralevő részére feljogosította Nadalt az ATP-tornákon való állandó részvételre.

nadal2
A 19. születésnapján játszotta Roger Federer ellen a 2005-ös Roland Garros elődöntőjét és általános meglepetésre legyőzte a svájcit négy szettben. A döntőben két nappal később legyőzte Mariano Puertát, és ezzel ő lett a harmadik versenyző, akinek bemutatkozásakor sikerült megnyernie a Roland Garrost. Bátran kijelenthetjük itt kezdődött el minden.

Nadal karrierje során húsz Grand Slam döntőjéből 14-et tudott megnyerni. Ugyebár azért is nevezik salakkirálynak, mert ebből kilencet csak a Roland Garroson zsebelt be. A szakma és a szurkolók is nagyon szorítanak neki, hogy meglegyen egyszer a 10. győzelme. Nadal amúgy pont a mostani Roland Garroson szedte össze a 200. Grand Slam győzelmét a második fordulóban az argentin Facundo Bagnis ellen. Sajnos a 30 éve nem indult jól Rafának, aki amúgy is sérülésekkel küszködik. Csuklósérülése miatt kiszállt az ez évi francia tenisztornából és bejelentette, hogy még a Queen's Club tornán sem fog részt venni.

A peches sorozatot minden rajongó sajnálja, mert most a szakértők is úgy látták, Nadal nagyon jó formában van, és kezd visszatérni a régi játékereje. Sajnos erre még mindig várnunk kell, de talán egyszer meglesz az a várva várt 10-ik Roland Garros. Ha nem, valószínűleg Rafa így is a torna rekordere marad. Boldoogat és még kétszer ennyit! Végül jöjjön a videó, ahol nem semmi nevek köszöntik fel a salakkirályt. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás