promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A WHO sem engedi lefújni az olimpiát a zikavírus miatt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Guardian is lehozta azt a nyílt levelet, ahol 150 szakértő globális veszélynek nevezi az olimpia brazíliai megtartását. A kutatók szerint a nyári játékokra érkező nézők könnyen megfertőződhetnének a zikavírussal, ami a betegség gyorsabb terjedését eredményezné a világon, mivel szinte minden országból érkeznek majd rajongók a sporteseményre. A kutatók azt próbálják elérni, hogy halasszák el, vagy tartsák másik helyszínen a játékokat. Természetesen brazil nagyváros egyértelmű, hogy egyikbe se fog belemenni. Szabados Gábor sportközgazdász szerint elképzelhetetlen, hogy a nyári olimpiai játékokat ne Rio de Janeiróban és ne az eredetileg tervezett időpontban tartsák meg.
 
A szakértő az M1-en beszélt arról, hogy az olimpia mára olyan komplex gazdasági projektté nőtte ki magát, amelyet nem lehet rövid idő alatt átszervezni. Kiemelte, a zikavírus súlyos problémát jelent, ugyanakkor a legutóbbi olimpiának helyszínt adó Londonon kívül szinte minden korábbi esetben felmerültek olyan nehézségek, amelyek megkérdőjelezték a játékok rendezőjének alkalmasságát.

A WHO közben már reagált a levére, ahol kijelentették, "közegészségügyi szempontból nem indokolt" sem áthelyezni máshová, sem törölni az augusztus 5-21. közötti Rio de Janeiró-i olimpiát a zikajárvány brazíliai terjedése miatt. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás