promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem lehet letaszítani a Sevillát az Európa-liga csúcsáról
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Története során ötödször diadalmaskodott a spanyol csapat a második számú európai kupasorozatban, előzőleg 2006-ban és 2007-ben, valamint 2014-ben és 2015-ben bizonyult a legjobbnak. Negyven éve a Sevilla az első együttes, amely egymás után háromszor nyert egy európai kupában: ez a bravúr 1974 és 1976 között a Bayern Münchennek sikerült a Bajnokcsapatok Európa Kupájában. A találkozót megelőzően mindkét csapat megnyerte eddigi fináléit a második számú európai kupasorozatban: a Sevilla négy, a Liverpool három alkalommal jutott el a döntőig, és mindannyiszor győzni tudott.

A Sevillából Daniel Carrico és Vitolo tavaly és tavalyelőtt is ott volt a kezdőcsapatban az Európa Liga fináléjában.

A Liverpool kezdte aktívabban a találkozót, többször is az utolsó pillanatban mentettek a sevillai védők az angol együttes támadásainál. Az első félórában azonban egyik kapu sem forgott igazán nagy veszélyben, mindkét csapat nagy gondot fordított a védekezésére. A 35. percben aztán megtört a jég: a Liverpool körbeadogatta a labdát a sevillai védelem előtt, majd Daniel Sturridge 15 méterről bal külsővel David Soria kapujába csavart. Négy perc múlva újra betalált a Mersey-parti együttes: szögletet követően Dejan Lovren fejelt a kapuba, de a lesen lévő Sturridge mozdult a labda felé, így a játékvezető nem adta meg a találatot.

el2
A szünet után 17 másodperc kellett a Sevillának az egyenlítéshez: Mariano Ferreira nagyszerű csellel két védőt becsapva tört be a tizenhatoson belülre, pontosan passzolt középre Kevin Gameiróhoz, aki közvetlen közelről a kapuba vágta a labdát. A spanyol csapat az első kaput eltaláló lövésével egyenlített. Gameiro előtt két perc múlva újra helyzetbe került, ám Kolo Touré nagyot mentett az utolsó pillanatban a ziccerben kilépő támadó elől. Egy óra elteltével ismét óriási lehetőség adódott a francia csatár előtt, ám Simon Mignolet nagy bravúrt mutatott be a nyolc méterről leadott lövésnél. Négy perccel később azonban már a belga kapus is tehetetlen volt: Vitolo csele után Cokéhez került a labda, a Sevilla lendületből érkező csapatkapitánya pedig 17 méterről a hosszú alsóba tekert. Coke a 70. percben tovább növelte az előnyt: a menteni igyekvő Coutinhóról pattant a Sevilla ötös előtt álló vezéréhez a labda, és bár Mignolet beleért a lövésébe, hárítani nem tudott. A csapatkapitány úgy duplázott, hogy korábban nem talált be az EL-ben ebben az idényben. Mostani góljai viszont újabb trófeát eredményeztek a Sevillának.
 
Sevilla (spanyol)-FC Liverpool (angol) 3-1
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás