promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Német Kupa: Dárdaiék felkészültek a Dortmund ellen
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Dárdainak már a szezon előtt a kupadöntőbe jutás volt az egyik legfontosabb célja. A családjával hosszú évek óta a hagyományos helyszínen, a berlini Olimpiai Stadionban tekinti meg a finálét, amelyet ezúttal nem a lelátóról, hanem a pálya mellől szeretne nézni. A szerdai elődöntő remek hangulata már március 8. óta garantált, ugyanis aznap kezdték árulni a belépőjegyeket, amelyek percek alatt elfogytak, így 76 233 néző lesz a helyszínen. A két együttes közül a vendég Dortmund várja kedvezőbb előjelekkel az összecsapást, mert bár az Európa Ligából a negyeddöntőben kiesett, de a Bundesligában december közepén kapott ki legutóbb, és a másodiknál már nem végezhet rosszabb helyen. A berliniek ezzel szemben az elmúlt három fordulóban nyeretlenek maradtak, ezért a harmadikról a negyedik helyre csúsztak vissza. Dárdai nagyon jól tudja, hogy a Dortmund az esélyesebb, ezért fel is készültek erre.

A B.Z. című német lapnak elmondta, szinte biztos benne, hogy csapata tovább fog jutni, mégpedig úgy, hogy az egyaránt gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követően 5-4-re megnyerik a tizenegyes-párbajt. Mindezt arra alapozza, hogy az idény eleje óta szinte napi rendszerességgel gyakorolják a büntetőrúgásokat az edzésen, és a saját játékosaikon kívül az ellenfél labdarúgóiról és kapusairól is részletes statisztikát vezetnek.

hertha2
A Borussia 2008 óta négyszer szerepelt a Német Kupa elődöntőjében, és mindannyiszor továbbjutott: kétszer a rendes játékidőt, egyszer hosszabbítást, egyszer pedig tizenegyeseket követően.
 
Dárdaitól a cikkben megkérdezték, hogy eddigi edzői karrierje legfontosabb meccsére készül-e:
 
"Nem. A legfontosabb az első meccsem volt a magyar válogatott szövetségi kapitányaként a romániai Európa-bajnoki selejtezőn. Akkor csak három napom volt, hogy összeállítsam a csapatot, de szenzációs pontszerzés lett belőle. Ez volt a kezdete a selejtezősorozat álomszerű sikerének. A szerdai mérkőzés a Hertha edzőjeként valóban a legfontosabb számomra, de ez még csak egy elődöntő" – fejtette ki a 40 éves tréner.

A két csapat legutóbb február 6-án találkozott egymással, a berlini bajnoki meccs gól nélküli döntetlennel végződött. A Hertha hétéves nyeretlenséget szakított meg, amikor legutóbb, 2014 decemberében házigazdaként legyőzte a Dortmundot. A fővárosi klub eddig háromszor (1977-ben, 1979-ben és 1993-ban) jutott be a kupadöntőbe, de egyszer sem tudott nyerni. A Borussia hét alkalommal szerepelt a fináléban, ezek közül háromszor győzött.

A kupa elődöntőjének másik párharcában a magyar válogatott csatár, Kleinheisler László csapata, a Werder Bremen a bajnoki címvédő és listavezető Bayern München otthonában szerepel kedden.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A döntőt május 21-én rendezik a berlini Olimpiai Stadionban.

Kedd

Bayern München-Werder Bremen 20.30 (Sport 1)

Szerda

Hertha BSC-Borussia Dortmund 20.30 (Sport 1)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás