promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatér a tavalyi időmérő az F1-be
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„A hétvégi Kínai Nagydíjon visszatér az a rendszer, amely szerint a leglassabb hat autó kiesik a kvalifikáció első és második szakaszában, mielőtt a tíz legjobb megmérkőzik a pole-pozícióért a harmadik etapban” – jelentették be a döntést, így a vb harmadik futamán, Sanghajban már a 2015-ös szisztéma szerint zajlik majd az időmérő. Április első hétvégéjén, a Bahreini Nagydíjon a Formula–1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone és Jean Todt, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke még ellenállt a csapatvezetők egységes kérésének, hogy visszatérjenek a tavalyi rendszerre, de a csütörtöki tárgyalások már eredményesek voltak.

A melbourne-i idénynyitó után rengeteg kritikát kapott az új rendszer, természetesen csak negatív irányban. Az új időmérő lényege az volt, hogy a három részből álló kvalifikáció minden szakaszában – meghatározott idő elteltével – kilencven másodpercenként kiesett egy-egy pilóta.

A szabályalkotók és az FIA illetékesei azt remélték a módosítástól, hogy a versenyautók több időt töltenek majd a pályán az időmérő alatt. Az előzetes várakozások azonban nem váltak valóra, Ausztráliában az időmérő szakaszainak utolsó perceiben alig vagy egyáltalán nem köröztek az autók. Ecclestonék lenyelték, hogy ez nem működik és hivatalosan is visszaáll a régi rend. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás