promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ott van az olimpián a vízilabda-válogatott
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A találkozó elején Erdélyi Balázs szerzett vezetést a magyaroknak, de a hasonlóan eredményes folytatás az ellenfél hatékony védekezése miatt ekkor még elmaradt, több gól nem született az első negyedben. A második felvonásban a németek két gólt szereztek, a különbség ennek ellenére nőtt, Manhercz Krisztián duplájának, Varga Dénes büntetőjének, és Nagy Viktor védéseinek köszönhetően. A játék képe egy ideig a folytatásban sem változott, a harmadik negyedben Varga Dénes duplázott, a negyedikben viszont sorozatban négyszer volt eredményes a német válogatott. A magyar csapat sokat hibázott támadásban, de némi szerencsével egy gólt megőrzött korábbi tetemes előnyéből, így váratlanul izgalmas hajrát követően egy góllal nyert.

Brazíliában a férfiak mellett a belgrádi Eb-n aranyérmes női válogatott is ott lesz az olimpián. A férfiaknál 12, a nőknél 8 csapat vesz részt az ötkarikás játékokon, a csoportok sorsolását vasárnap, a trieszti viadal döntőjét követően rendezik. A vízilabda az egyetlen csapatsportág, amelyben a magyarok képviseltetik magukat Rióban.

A trieszti torna elődöntőjében a magyar együttes a Hollandia-Franciaország párharc továbbjutójával találkozik szombaton 19 órakor.

Magyarország-Németország 8-7 (1-0, 4-2, 2-1, 1-4)

"Nem hiszem, hogy volt az életünkben nehezebb hét, mint ez: sok volt a vesztenivaló, ezt mindenki tudta. Itt álmokról van szó, és ez az álom megvalósult, sokat tettünk ezért ezzel a csapattal" - nyilatkozta a németek elleni 8-7-es győzelmet követően Benedek Tibor az M4 Sportnak. Hozzátette, együttese saját magának köszönheti, hogy az utolsó pillanatra hagyta a döntést. - "Ilyen nagy terhe még nem volt a magyar vízilabdának, nem engedhettük meg, hogy ne legyünk ott Rióban.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás