Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az Európa-bajnokság olyan lesz, mint a Premier League?

Az Európa-bajnokság olyan lesz, mint a Premier League?

Sport & Szabadidő

Az Európa-bajnokság olyan lesz, mint a Premier League?

Sport & Szabadidő

Promotions 13:25
"Mindegyik ellenfelünknek nagyon jó csapata van. Az első kalapból sorsoltak minket, de ez nem jelent semmit. Az angol élvonalban sem számít, hogy az első helyezett a másodikkal vagy a huszadikkal játszik-e" - fejtette ki az európai szövetség (UEFA) honlapjának adott interjúban a 68 éves edző, akinek együttese Oroszország, Wales és Szlovákia társaságában a B csoportban szerepel majd a kontinenstornán. Hodgson kitért arra is, hogy a futballfilozófiai kérdésekre csak elcsépelt válaszokat lehet adni, ezért egyszerűen azt akarja, hogy jó csapatnak nézzenek ki.

"Személy szerint nagyon büszke vagyok arra, ahogyan játszunk. Alapvetően győztes focit szeretnék látni. Remélem, a játékosok maximális önbizalommal mennek majd az Európa-bajnokságra, és képesek lesznek kihozni magukból a legjobbat" - magyarázta Hodgson.

A szövetségi kapitány szerint sokatmondó adat, hogy egyedül Anglia zárta tökéletes mutatóval a selejtezőcsoportját.

"A kisebb csapatok egyre erősebbé válnak, úgyhogy a jövőben nem lesz sok példa ilyen százszázalékos mérlegre".

Az angol csapatokat azzal vádolták korábban, hogy lebecsülik ellenfeleiket - erre a felvetésre reagálva a tapasztalt edző elmondta, neki soha nem volt oka ilyesmire panaszkodni, vagy megkérdőjelezni a futballistái hozzáállását: "tudom, hogy nem mindig volt jó a játékunk, de ennek sohasem a nem megfelelő hozzáállás volt az oka." A tréner hangsúlyozta, ő és a játékosai is nagyon jól kezelik az Eb-vel kapcsolatos szurkolói várakozásokat.

"Azt hiszem, ez az összes csapatot érinti, nem csak a miénket. Ha egyszer megkapod a válogatottat, az egész nemzet reményeinek és elvárásainak súlyát a válladon cipeled" - mondta a szövetségi kapitányi posztról.

euro2roy
Az angolok szombaton a világbajnok Németországgal játszanak barátságos mérkőzést Berlinben, kedden pedig Hollandiát fogadják a londoni Wembley Stadionban, de sérülés miatt többek között Wayne Rooney, Raheem Sterling, Joe Hart és Jack Wilshere is hiányzik a keretből. Hodgson korábban elmondta, hogy május 12-én hirdeti ki az Európa-bajnokságra tervezett névsorát, amit a hónap végéig kell 23 fősre szűkítenie és véglegesítenie.

Az Eb-felkészülés hajrájában, május 22-én a törökök ellen lép pályára Manchesterben az angol válogatott, az ausztrálokkal öt nappal később Sunderlandben mérkőzik meg, míg a magyarok Európa-bajnoki csoportellenfelével, a portugál együttessel június 2-án játszik a Wembleyben.

Az Eb-szereplésüket június 11-én, Marseille-ben az oroszok ellen kezdik meg az angolok, majd Lens-ban és Saint-Etienne-ben lépnek pályára június 16-án és június 20-án, a walesiek, illetve a szlovákok ellen.