promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét jogdíjat szedne az MTVA az Eb meccsekért
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az MTVA a levelében közli, hogy az Eb közvetítési jogai mellett megvették a nyilvános kivetítések kizárólagos jogát is, ezért bárki, aki Magyarország területén nyilvános kivetítést tartana, azt csak az ő beleegyezésükkel, díj fizetése ellenében teheti meg. Ebből meglátásunk szerint ismét nem lesz semmi, és ennyi erővel a Bajnokok-ligájáért is lehetne pénzt kérni, mert a főbb meccseket itt is az M4 közvetíti. Ezt 2012-ben próbálta elővenni a köztévé, de az óriási felháborodás miatt inkább visszaléptek. Az MTVA akkori közleményében azt írták, hogy a közmédia "átvállalja" a nyilvános közvetítésekért fizetendő díjakat. "Figyelemmel a közszolgálatiság elveire, a magyar sportszerető közönség és a hazai idegenforgalom érdekeire".

Meg is jelölték, milyen esetben szednének be pénzt a közvetítésért:

- Az adott helyen belépődíjat szednek
- Az adott helyen van szponzor
- A vetítéshez bármilyen bevételszerzéssel járó, vagy bevételszerzésre alkalmas kereskedelmi tevékenység kapcsolódik, ideértve például: étel/ital árusítását, termék, márkanév promócióját, egyéb rendezvények népszerűsítését.

m4
Még a jogtulajdonos UEFA is azt mondja, hogy a nyilvános kivetítésekért elvileg mindenkinek fizetnie kellene, de ők nem kérnek pénzt azoktól a helyektől, amelyek befogadóképessége 300 fő alatti és nincs belépő se szponzor. Most még az is változtat a helyzeten, hogy a magyar futballválogatott kijutott az Eb-re, ami egészen biztosan a legnézettebbé teszi itthon is a közvetítést, így egy ilyen lépés csak még nagyobb felháborodást keltene, mint 2012-ben. A másik gond akkor is az volt, hogy a kocsmák már készültek a trükközésre, és kimondták, inkább befogják valamelyik külföldi adót, és úgy fogják közvetíteni a meccseket. A legtöbb helyen már wi-fis televízió is van, és bár illegális, de bármilyen sport streamet el tudnak rajta indítani. Lehet valamelyik nagyobb legális stream szolgáltató készül majd applikációt is gyártani, amivel lehetőség lehetne egy csekélyebb díj ellenében nézni az Európa-bajnokság meccseit az okostévéken.

Szerintünk ebből megint csak visszalépés lesz. Minden kocsmát ellenőrizni nem csak képtelenség, de pénzkidobás is. Ha meg a legtöbb vendéglátóhely meghátrál, akkor elszabadulnának a haveri meccsnézések a nappaliban, ez talán pont nem tenne jót a gazdaságnak egy Eb idején.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás