promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Guardiola lesz a Manchester City új edzője
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az angol labdarúgóklub erejét vette a pletykáknak, és már a sajtó is szinte tényként kezelte, hogy Guardiola a City vezetését fogja átvenni. Először csak annyit tudtunk, hogy a spanyol tréner egy Premier League csapathoz fog igazolni, de sok sportújságíró (valljuk be jogosan) úgy vélte, Pep mindig is biztonsági játékos volt, így olyan csapathoz fog menni, ami jelenleg jócskán túl van az építkezésen és pénze is van új játékosokat beszerezni. Pénze van a Manchester Unitednek és a Chelseanek is, de pont olyan fokozatban van még a két csapat, ami Guardiolának nem igazán feküdne. A kényelem játszik nála, gondoljunk csak arra, hogy a Bayern Münchenhez érkezésekor is egy olyan csapatot vett át, amit nem igazán kellett babusgatni. Talán a City nem robbant akkorát, mint a Bayern anno, de olyan játékosai vannak, akiket méltán nevezhetünk klasszisoknak.

A City 2012-ben is megkereste Guardiolát és nagyon akarták már őt a kispadra, ez az idő most érkezett el. „A Manchester City megerősíti, hogy az elmúlt hetekben sikeres tárgyalásokat folytatott Pep Guardiolával, és a szerződésről folytatott egyeztetés eredményeképpen a 2016–17-es szezontól ő lesz a csapat új vezetőedzője. Szerződése három évre szól. A klub azért hozza nyilvánosságra a döntést, mert meg kívánja kímélni Manuel Pellegrinit és a játékosokat a spekuláció terhétől. Manuel maga is támogatta a hír nyilvánosságra hozatalát, teljes mértékben a munkájára koncentrál, hogy elérje a szezonban kitűzött célokat.”

man city
Végül Manuel Pellegrini is kommentálta a hírt, aki alatt már tavaly is rezgett a léc, de a csapat kitartott mellette. Lehet pont ezért. „Június harmincadikán távozom. Nagyon sok találgatás volt, és úgy gondoltam, hogy ez nem vezet jóra, így tudatnom kellett a váltásról szóló hírt a sajtóval és a játékosokkal.”
 
Lehet Guardiola sikeredző, de mégis ismeretlen vizekre evez. Angliába a középcsapatok is félelmetes összegekkel gazdálkodnak, így mindenhol vannak klasszis játékosok. Ez talán az egyetlen olyan bajnokság, ahol sosem egyszerű nyerni, és semmit sem von le a színvonalából az sem, hogy az angol klubcsapatok mostanság nem muzsikálnak túl jól a nemzetközi kupákban. Nagy sikereket is el lehet itt érni, de nem ő lenne az első sztáredző, akinek beletörne a bicskája egy PL csapatba. Azért valljuk be, ezzel a kerettel és Pep játékstílusával erre elég kevés az esély.
 
Torony
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás