promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Holnap feszül egymásnak Djokovic és Federer
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Djokovic és Federer 45. alkalommal találkoznak egymással, ami már csak azért is pikáns, mert pont 22-22-re áll a kettejük mérlege. Federer egyszer vesztett szettet az Australian Openen, Djokovicnak viszont volt húzós meccse, amikor majdnem kiesett a francia Gilles Simon ellen, de végül az öt szettes horror játszmából ő jött ki győztesen. Az elődöntőért vívott harcban mindketten sima három szettben jutottak tovább, a svájci Berdychet, míg a szerb világelső Nishikorit küldte haza. Hiába a számok, a legtöbben Novak Djokovicot tartják esélyesnek, aki sokak szerint ha behúzza ezt az elődöntőt, onnantól már övé a torna. Jelenleg a legtöbb fogadóiroda is csupán 1,3-as szorzóra tartja a világelső győzelmét az elődöntőben. Aki itt nyer, az a másik ágról vagy a szervakirály Raonicot, vagy a brit fenegyereket, Andy Murrayt kaphatja a döntőben.

djoko
 
Tavaly Djokovic Wimbledonban és a US Openen is a döntőben verte a svájcit, aki a vébén a csoportkörben győzött ellene, de a fináléban a szerb visszavágott. Minden egyes alkalommal, amikor játszanak, Federernek a returnjeivel vannak problémák. A US Openen Djoko szervái 46%-ban fonákra, 20%-ban testre és 34%-ban tenyeresre mentek, így a világelső nagyon variálta az ütéseket. Ezek többségében meglepetésként érik Federert, és nem nagyon tud velük mit kezdeni. A másik probléma Roger tenyerese, amivel akárcsak Nadal, ő is rengeteget hibázik, főleg ki nem kényszerített hibákról beszélünk itt, amiből nagyon sok ingyen pont jön össze. A mostani Berdych elleni meccsén azonban alig hibázott Roger tenyeres oldalról. Ezt azzal magyarázzák, hogy a svájci még jobban gyorsítani akarja a világelső ellen a játékát. Félelmetes statisztika, hogy jóval kevesebb időt hagy magának felkészülni a tenyeresre, 33 századról beszélünk Berdych ellen és 27 század átlagosan Djokovic ellen.

federer
Talán a nyugodtabb játék lehet a kulcs Djokovic ellen? Nem hinnénk. A világelsőt eddig csak gyors letámadásokkal és halálpontos ütésekkel lehetett sarokba szorítani jelenleg. Federer jó irányba halad, de ez a játékstílus még nem megy neki. Djokovic minden labdára odaér, és a vonaljátéka pedig centire ki van számolva.

Egy biztos, két olyan kaliberű játékos összecsapását fogjuk látni, amit kár lenne kihagyni. Hihetetlen, hogy olyan neveket láthatunk életünkben rekordokat dönteni, mint Roger Federer, Novak Djokovic, vagy Rafael Nadal. A tenisztörténelem a szemünk előtt zajlik, csak részesei kell legyünk. A meccs délelőtt 9:30-tól kezdődik az Eurosporton.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás