promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nadal már az első körben kiesett az Australian Openen
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Spanyol házi összecsapást hozott az első kör. Mondhatni az 5-ik kiemelt Nadal és a jelenleg 45. helyen tanyázó Fernando Verdasco is a legrosszabb sorsolást kapta. Mivel nagy Grand Slam rajongó vagyok, főleg az Australian Open a kedvencem, erre a meccsre fel kellett kelnem hajnali 4-kor és végignézni. Ez innentől már az én bajom, hogy mosott fekália leszek egész nap, de megérte! Később még lehet meglepetés, de egyértelműen ez lesz a torna egyik legjobb meccse, ha nem a legjobb. Ami Verdasco felé billentették a mérleget, azok a hihetetlenül izgalmas tie break-ek voltak. A teniszben ez jelenti a hosszabbítást 6-6 után. Ez első szettet így nyerte Verdesca 8-6-ra tie break-el. Utána Rafa magára talált és hozta a szetteket, 6-4, 6-3 után 2-1-re vezetett. Ezután azonban megint jött egy tie break, amit Verdasco ismét hozott 7-4-re, ezután már 2-2 lett az állás.
 
Az 5. szettben már nem lett volna tie break, a játék addig tart, amíg valaki el nem bukja az adogatását. Nadalnál ez megtörtént, teljesen elfogyott, és Verdasco kivégezte 6-2-re a végső szettben. A végeredmény hihetetlen 4 óra 45 perc játék után 2-3 Fernando Verdasco javára.

"Hihetetlenül jól ment a játék az ötödik játszmában. - mondta Verdasco a meccs után. - Egyszer csak elkezdtem nyerőket ütni, de nem tudom hogyan."

nadal verdasco
Nadal a sérülései és műtétje óta nem igazán találja magát, jogos a kérdés, van-e még számára visszatérés a nagyok közé, és fog-e még valaha Grand Slam tornát nyerni? Kezdetben ez fogható volt bizonyos lelki dolgokra is, de ez már nem az. Lehet nem ártana elgondolkozni egy segédedző beszerzésén, csak látni kell Boris Becker mit tudott művelni Novak Djokovic játékával. Bár a mostani helyzethez azt is hozzá kell tenni, ha Verdasco centerpályára kerül, iszonyatosan fel tudja szívni magát. Nem ez volt az első húzós meccsük itt Melbourneben. Hihetetlen, de a 2009-es küzdelmüket is láttam, az egy 5 óra 14 perces játékot hozott. A szintén 5 szettes, gyakorlatilag háborúban Nadal győzedelmeskedett. Ez akkor az Australian Open leghosszabb mérkőzése lett. Ezt már megdöntötték, és ami a legszebb, ez is Rafael Nadal nevéhez fűződik. A 2012-es döntőt bukta el Novak Djokovic ellen, akkor 5 óra 53 percig játszottak.

Torony
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás