promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pont az Australian Open kezdésére jött meg a teniszbotrány
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A bundázás állítólag még bizonyos Grand Slam mérkőzéseket is megfertőzött, sőt még Grand Slam győztesek is vannak a listán. Ez már elég komolyan hangzik, de az állítások ellenére még nem tártak semmilyen komolyabb bizonyítékot a nyilvánosság elé, pedig a két brit média még a játékosok neveit is tudja, de ezt egyelőre nem akarják közölni. A BBC szerint nyolc olyan játékos is benne van a bundában, akik a most hétfőn induló Australian Openen is részt vesznek. A nevek közlésének eltolására talán tudatosan is fel voltak készülve, mivel ez elég nagy hatást gyakorolna az év első Grand Slam tornájára, és erős nyilatkozat háborúkat indítana. A játékosok jelenleg azért is könnyen el tudnák kerülni a golyót, még ha sárosak is, mert rengeteg bizonyíték hiányos.

A teniszfogadásokkal kapcsolatos csalásokat figyelemmel kísérő Tennis Integrity Unit (TIU)  2008-ban egyik jelentésében, 28 olyan játékost neveztek meg, akik kapcsolatban állhattak a hálózattal. A dokumentumok között állítólag van olyan, ami kimutatja olasz vagy orosz körök több százezer fontban fogadtak megbundázott meccsekre, ezek közül volt olyan, ami Wimbledonban zajlott. Állítólag hiába tudott a TIU a gyanús meccsekről, semmilyen vizsgálatot nem indított a játékosok ellen.

rod laver arena
A téma az Australian Open sajtótájékoztatóján is előkerült, itt a világelső Novak Djokovic szólalt meg az ügyben, akit állítása szerint egyszer tényleg meg akartak vesztegetni 200 ezer dollárra, ez nyolc évvel ezelőtt történt. Az lett volna a feladata, hogy a szentpétervári tornán veszítse el a nyitómeccsét, de végül nem is indult el a versenyen. A bundázók a csapatán keresztül akarták megkörnyékezni, de azelőtt elzavarták őket, hogy egyáltalán Djoko fülébe jutott volna a dolog.

„Az elmúlt hat-hét évben nem hallottam semmi hasonlóról. Engem személyesen soha nem kerestek meg közvetlenül, ennél többet ezért nem tudok erről mondani. Mindig olyan emberekkel voltam körülvéve, akik tisztelték a tenisz értékeit, én is ebben nőttem fel” – mondta Djokovic, aki azt is hozzátette, szerinte semmilyen sportágban nincs ennek helye, amíg nincs bizonyíték, csak spekuláció az egész.

Federer is hasonlóképpen látta a dolgot, amíg nem tudnak neveket, addig nincs miről beszélni. Az ügy semmilyen hatással nem volt az Australian Openre, a torna első napja fantasztikusan telt. Követtük a meccseket, de nem hisszük, hogy bármelyikben lett volna bundáskenyér.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás