promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Michelisz Norbit megszerezte magának a gyári Honda csapata
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A japán autógyár WTCC-s csapatának Facebook-oldalára felkerült közlemény szerint a 31 éves magyar versenyző mellett a 2012-es bajnok, 36 esztendős brit Rob Huff, valamint az elmúlt három szezonban is a Hondánál vezető, 39 éves korábbi Forma-1-es pilóta, a portugál Tiago Monteiro ül majd a Civic WTCC-k volánja mögött. A közlemény emlékeztet rá, hogy Michelisz - akit Magyarország legnagyobb autósport-sztárjának neveznek - kétszer nyerte meg a privát vb-címet (2012, 2015). A Honda azt írta, Michelisz autóját a korábbiakhoz hasonlóan az olasz JAS Motorsport készíti majd fel.

"Az elmúlt három évben Hondával versenyeztem, kiváló kapcsolatom alakult ki a gyárral, ennek is köszönhetők a futamgyőzelmek, valamint a tavalyi privát vb-cím" - idézte Micheliszt a közlemény. "Hálás vagyok a lehetőségért, és azt remélem, az idén be tudom bizonyítani a Hondának, hogy érdemes volt hinnie bennem."

A mohácsi pilóta 2008-ban mutatkozott be a WTCC-ben, 2010 óta a Zengő Motorsport színeiben négy futamot nyert, kétszer a Hungaroringen győzött. Ezzel a váltással talán minden idők legsikeresebb magyar motorsport versenyzője lehet.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás