promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kirúgta Jose Mourinhot a Chelsea
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nem igen volt még ilyen káosz a Stamford Bridge-en. A londoni labdarúgócsapat katasztrofálisan szerepel a 2015–2016-os szezonban, bár a Bajnokok Ligájában továbbjutottak, de mondhatjuk azt is szerencsének. A Premier League tabelláján csak a 16. helyen állnak a kékek, egy pontra a kiesőzónától. Ekkora visszaesést még nem produkált címvédő az angol bajnokságban. Jelenleg 4 győzelem, 3 döntetlen, 9 vereség a Chelsea mérlege, tavaly ilyenkor pedig vezették a tabellát három ponttal a Manchester City előtt. A londoni alakulat ekkor természetesen a bajnokságot is megnyerte. Mourinho már okolta a bírókat, elzavarta a csapat orvosát Eva Carneirot, legutóbbi nyilatkozatában pedig már nem tudott mihez nyúlni, a játékosokra fogott mindent.

„Az előző idényben végig fenomenális munkát végeztem, a játékosokat olyan szintre emeltem, amely nem az ő szintjük, hanem több, mint amik ők valójában. Úgy érzem, elárulták a munkámat.”

jose2
Tény, hogy a húzóemberek teljesen visszaestek, mindenki csak önmaga árnyéka a pályán. Costa csak bunkó, de nem hoz gólokat, Fábregas nem adja azokat a gólpasszokat, a csapat nagy reménysége Hazard pedig 16 forduló után még egyszer sem talált a kapuba. Thibaut Courtois le is nyilatkozta a nagy igazságot. "Ilyenkor 3 ember szokott maximum hullámvölgybe kerülni a csapaton belül, a többi 8 pedig viszi a csapatot a hátán, hát a Chelseanél most ez pont fordítva van." Ettől függetlenül még nem lehet mindent a játékosokra fogni, ugyanis Mourinho sem volt hajlandó változtatni a szokásos taktikáján, pedig szükség lett volna rá.

A Chelsea eladta, inkább szó szerint elherdálta azokat a játékosokat, akiket most be lehetne vetni a padról. Nincs pad, egyáltalán nincs. Merész volt azt gondolni, hogy a tavalyi játékosok megint 100%-ot fognak nyújtani, nem figyeltek az igazolásokra, gyakorlatilag csak Pedro-t hozták a Barcelonától, de őt is már csak az utolsó pillanatokban. Ráadásul a kékek az a pontja sem működik igazán, amiben eddig legerősebb volt a csapat a világon, és az a védelem. Nem lehet mindent Moura kenni, de egyértelműen a fejekben sincs rendben valami. Érezhető volt, hogy a menedzser már elvesztette a játékosok bizalmát, ami nagyon fájó, de igaz. Talán most nála is eljött az a mélypont, amikor egy kis pihenőnek kell jönnie. Azonban a Chelsea nem az a csapat, ahol megengednek ilyen mélyrepülést.

A vezetőség szerda este tartott rendkívüli ülést, hogy megvitassa, szükséges-e az edzőváltás. Ezt már közlemény is bizonyítja:

„A Chelsea-nél mindenki nagyon köszöni Josénak azt a hatalmas munkát, amelyet a tavalyelőtti visszatérése óta elvégzett. A három bajnoki címmel, az FA-kupa-győzelemmel, a Szuperkupa-győzelemmel és a három Ligakupa-címmel, amelyeket két itteni periódusa alatt megszerzett, száztíz éves történetünk legeredményesebb menedzsere lett. A mostani eredményekkel azonban José és a vezetőség sem elégedett, és mindkét fél úgy látja a legjobbnak, ha elválnak útjaink”

Mourinho először 2004-től 2007-ig ült a Chelsea kispadján, akkor két-két bajnoki címet és Ligakupa-sikert, valamint egy-egy FA-kupa- és Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett a londoni együttessel. Az Internél és a Real Madridnál tett sikeres, illetve kevésbé sikeres kitérő után 2013-ban tért vissza a Chelsea-hez, amellyel alig több mint fél éve megnyerte a Premier League-et és a Ligakupát. Pályafutása utolsó kupái voltak ezek true blue színben valószínűleg. Viszlát José, és sok sikert a jövőben!

Toronicza Péter
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás