promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ugyebár a nyolcaddöntőben a nyolc csoportelső és nyolc csoportmásodik feszül majd egymásnak. Itt még továbbra is áll az a szabály, hogy azonos országból induló csapatok nem kaphatják egymást, és azok sem, akik a csoportküzdelemben már megküzdöttek egymással. Ki milyen eséllyel kaphatja a másikat, azt majd képen is mutatjuk majd. A roppant izgalmas sorsolásig hétfő délig kell várnunk, amit Nyonban tartanak.

A nyolcaddöntő csapatai ország szerint:

3 csapat: Anglia, Spanyolország
2 csapat: Olaszország, Németország
1 csapat: Belgium, Franciaország, Hollandia, Oroszország, Portugália, Ukrajna

bajnokok ligaja
A húzósabb csoportokból is azért volt nagy csata pl. a Man. City – Juventus, vagy a Real Madrid – PSG között, mert egyikük sem akart csoportmásodik lenni. A papírforma bejött, az izgalmasabb párosításokból a gigászi csapatok jutottak tovább a csoportban, azonban a másodikak nem szívesen találkoznak majd egy Barcelonával, vagy éppen Bayern Münchennel. Már a legjobb 16 is hozhat hatalmas küzdelmeket, sok minden múlik a szerencsés kezű sorsoláson.

A mezőny:

Csoportelsők: Real Madrid, Wolfsburg, Atlético Madrid, Manchester City, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Zenit

Csoportmásodikok: PSG, PSV, Benfica, Juventus, Roma, Arsenal, Dinamo Kijev, Gent

A sorsolási esélyeket MisterChip számolta ki nekünk, a függőleges sor értelemszerűen a csoportelsőket takarja, a vízszintes a csoportmásodikokat. Itt még tudni kell, hogy az UEFA tavaly nyáron úgy határozott: „további intézkedésig” az orosz és az ukrán csapatok nem lehetnek egymás ellenfelei. Azóta új döntés nem született, vagyis a hétfői sorsoláson nem jöhet létre Zenit–Dinamo Kijev párosítás sem.

bl sors
Most nézzünk rá a csoport harmadikokra is, akik innentől az Európa-liga küzdelmeiben folytatják majd. Itt van két spanyol meglepetés, az pedig a Valencia és a Sevilla gárdája. Mondtuk is, hogy szegény Sevilla, nagyon erős csoportba került, bár a szurkolók nem fogják bánni, ha esetleg megint bezsebelik az Európa-liga serleget. Amúgy a spanyol csapat csak a legutolsó pillanatban tudta megmenteni a harmadik helyet, ezt a Juventus legyőzése jelentette számára, így is derült fény arra, hogy az olaszok csak csoportmásodikak lesznek. Ehhez persze a Citynek nyernie kellett. A másik hatalmas nagy meglepetés az angol Manchester United kiesése volt, akinek a PSV húzta keresztül a számításait. A United már későn ébredt és próbálta összekapni magát. Helyük lett volna a legjobb 16 között, de ehhez egy egészen más hozzáállás kellett volna. A van Gaal csapat innentől az Európa-ligában menetel, de esélyes, hogy inkább a bajnokságra koncentrálnak majd.

Európa-liga résztvevők

Csoportharmadikok: Sahtar Doneck, Manchester United, Galatasaray, Sevilla, Bayer Leverkusen, Olympiakosz, Porto, Valencia

Bl játéknapok:

Első mérkőzések: február 16–17. és 23–24.
Visszavágók: március 8–9. és 15–16.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás