promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A pótselejtezőt természetesen egész Európa figyelemmel kísérte, íme a nemzetközi sajtóvisszhang.

uefa.com:

"A visszavágón nyújtott mesés produkcióval Magyarország Eb-résztvevő. Priskin Tamás 14. percben szerzett pompás gólja és egy késői öngól után a magyarok az 1986-os vb óta először ismét nagy tornán szerepelhetnek. Markus Henriksen találata semmit nem halványít Bernd Storck csapatának teljesítményén."

bbc.com:

"Magyarország 1986 után az első nagy tornára jutott ki. Priskin Tamás briliáns gólja segített kiharcolni a győzelmet a norvégok elleni pótselejtezőn. A Slovan Bratislava csatára, aki korábban játszott a Watfordban és az Ipswichben is, Kádár Tamás hosszú passzát követően befelé cselezett, majd a hosszú felső sarokba tekert. A később öngólt vétő Henriksen szépítése már későn érkezett."

The Guardian:

"Magyarország Norvégia legyőzésével biztosította a helyét a 2016-os Európa-bajnokságon, s ezzel véget vetett az aszálynak, ami a nagy tornákat illeti. A keret mindössze öt tagja élt akkor, amikor az ország válogatottja legutóbb nagy viadalon, az 1986-os vb-n szerepelhetett, s közölük vasárnap este csak Király Gábor, a veterán kapus volt a kezdőcsapat tagja. A 39 éves játékos remekül teljesített a visszavágón, nagyszerű védések sorozatát mutatta be."

La Gazzetta dello Sport:

"Priskin-gól, csaó Norvégia! Fesztivál Budapesten, extázisban a magyarok, akik 44 év után ismét ott lehetnek az Európa-bajnokságon."

magyar norveg2
kicker.de:

"Magyarország utazik a franciaországi Eb-re! A szenvedélyesen harcoló csapat, élén a rutinos Király Gáborral, korán vezetést szerzett, és sokáig nem hagyta kibontakozni a későn ébredő norvégokat."

aftenposten.no:

"Högmo nagyot kockáztatott, mindent egy lapra tett fel. És mindent elveszített."

Dagbladet:

"Högmo munkája során a legostobább hibát követte el a csapatösszeállítás terén. Kapitányi állása veszélyben.

France Football:


Magyarország újjászületése. A nagy tornákról három évtizede hiányzó válogatott feleleveníti a múltat, Norvégia kétszeri legyőzésével kijutott az Európa-bajnokságra.

Marca:

Magyarország felállt 29 év után. A magyar válogatott Norvégia pótselejtezős legyőzésével 29 év után visszatér a nagy tornákra. Az oslói 1–0-s siker után Budapesten 2–1-re nyert a válogatottjuk, amely majd’ három évtizede, az 1986-os világbajnokság óta nem járt nagy eseményen. Európa-bajnokságon 1972-ben vettek részt.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás