promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A stadionbanFranciaország Németországgal játszott barátságos meccset, a nézők között pedig Francois Hollande francia államfő mellett a német külügyminiszter is ott volt. A stadionnál két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, és bomba robbant egy közeli McDonald's-nál is. A támadásoknak a jelentések szerint három halottja van.

"Már eddig is nagyon aggódtunk az Eb miatt. Ma nyilván még jobban aggódunk" - mondta a L'Equipe-nek Le Great, utalva a januári párizsi terrortámadásokra, a Charlie Hebdo szerkesztőségében elkövetett mészárlásra és a másnapi túszdrámára.

state de france
A januári támadások után az Eb szervezőbizottságának elnöke, Jacques Lambert azt mondta, hogy a támadásokkal "az eddig csak elméleti veszély tapintható veszéllyé vált". Bár szerinte a biztonsági előkészületeket ez nem befolyásolja - amúgy is szigorú biztosításra készültek -, a közönség percepcióját, a sajtó és a résztvevők félelmeit biztosan fokozhatja.

Most, hogy a januárinál sokkal brutálisabb terrortámadásokat követtek el többek között az Eb egyik helyszínén is, ezek a félelmek még inkább fokozódhatnak. Az olasz válogatott védő, Leonardo Bonucci máris arról beszél, hogy a biztonságért felelős illetékeseknek minden szükséges lépést meg kell tenniük.

A német válogatott a stadionban aludt

A merényletek miatt a tervezettnél egy nappal korábban, már szombaton hazatért Párizsból a német labdarúgó-válogatott, amely péntek este játszott barátságos mérkőzést a francia csapattal. A világbajnoki címvédő németek az eredeti tervek szerint csak vasárnap délben tértek volna haza. A terrorcselekmények miatt a párizsi meccs után már vissza sem mentek a szállodájukba, hanem a stadionban töltötték az éjszakát, és reggel különgéppel Frankfurtba tértek vissza.

A Charles de Gaulle repülőtér egyik külső kifutópályája mellett, a termináltól távol várakozó gépre fegyveres rendőrök vigyáztak. A küldöttség a hazatérés után nem maradt együtt, mert egyelőre az sem biztos, hogy valóban megrendezik a keddi mérkőzést. A francia szövetség szintén azt fontolgatja, hogy lemondja a válogatott keddre tervezett barátságos találkozóját, amelyet Angliában tartanának. 

(Telegraph; 444, MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás