promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt Jules Bianchi – F1
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy a nizzai kórházban, ahová az októberi balesetét követően átszállították, Jules Bianchi az elmúlt éjszaka elhunyt – áll a család közleményében. – Jules a végsőkig harcolt, mint mindig tette, de ez a küzdelem véget ért. Fájdalmunk erős és elviselhetetlen. Köszönjük a nizzai orvosi stábnak, hogy szeretettel és odaadással gondozták fiunkat, testvérünket. Ugyanilyen hálásak vagyunk Mie prefektúra általános kórházának, amely azonnali ellátásban részesítette.”

„Köszönjük Jules kollégáinak, barátainak és szurkolóinak, akik az elmúlt hónapokban együttérzésükről biztosítottak minket. Ezzel erőt adtak nekünk a nehéz időszakban. Ezeket a támogató szavakat hallva és olvasva jöttünk rá, milyen sok embert érintett meg Jules tragédiája. Kérjük, tartsák tiszteletben, hogy a nyilvánosság kizárásával szeretnénk megbirkózni Jules elvesztésének gondolatával.”

crash
Bianchi a 2014. október 5-én megrendezett Japán Nagydíjon az esőben megcsúszott, és az Adrian Sutil korábban kicsúszott Sauberjét mentő traktornak ütközött. Súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba, Japánban életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Miután a helyi kórházban helyreállt a légzése, Nizzába szállították.A mély altatás megszüntetése után sem tért magához, kómában maradt.
 
A Nizzában született Jules Bianchi a Ferrari pilótaakadémiájának tagjaként tette meg az F1 felé vezető utolsó lépéseket, 2009-ben az ő neve is felvetődött, amikor a Scuderia Felipe Massa helyettesét kereste, de végül nem ő kapott lehetőséget. A 2012-es idényben a Ferrari kölcsönadta a Force Indiának, amelynél tartalék pilóta volt, mielőtt 2013-ban a Marussiánál bemutatkozhatott az F1-ben.

A 2014-es Monacói Nagydíjon a Marussia eddigi egyetlen pontszerzése fűződik a nevéhez. Ayrton Senna 1994-es imolai tragédiája óta a francia az első pilóta, aki F1-es versenybaleset következtében vesztette életét.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás